Gina Basoc, de 53 de ani, este șefa de tren care și-a pierdut viața, sâmbătă seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR din Galați.

Citește și: Accident feroviar grav în gara din Galați. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit

" Gina Basoc este sefa de tren care si-a pierdut viata, în aceastà searã, in urma accidentului feroviar produs in Gara Galați Urma sã plece în cursã pe relatia Galati- Märasesti, însã nu a mai apucat.

Avea doar 53 de ani. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!", a transmis publicația Feroviarul Roman.

Potrivit medicilor de la Spitalul Județean de Urgență, femeia a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii.

În urma accidentului feroviar care s-a produs sâmbătă seară în stația Galați, CFR Călători a anunțat cu regret că şeful trenului R 7576, o femeie în vârstă de 53 de ani, a decedat la spital.

Cine este șefa de tren care a pierit în accidentul CFR

Conductorul de tren se numește Gina Basoc și avea de 53 de ani Ea și-a pierdut viața, sâmbătă seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR din Galați.

Femeia a intrat de patru-cinci ori în stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare de către personalul medical din UPU Galați.

Citește și: A murit Ionuț, tânărul de 31 de ani care a stat în comă, în urma unei dureri de măsea

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Femeia a fost iniţial stabilizată pe peron și în drum spre spital, de către serviciul de Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal.

CFR Călători prezintă condoleanțe și anunţă că va acorda întregul sprijin familiei îndoliate.

Gina Basoc avea o fetiță. "Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus"

Conform profilului de Facebook, Gina Basoc era din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați și avea o fetiță.

Fina ei a postat un mesaj emoționant pe Facebook: „'Să mi aduci și mie un buchet cu flori'. Ultimul mesaj transmis de tine către mama. Acum, acest mesaj are o altă însemnătate.. Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus, nașa. Să o ajuți să treacă peste durerea asta și să nu se dea bătută! O să fii pomenită până când o să murim. Toată lumea știe ce suflet mare ai avut și ce mamă specială ai fost care și a dat și ultima respirație pentru binele familiei. Rămas bun...“.

Și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Ginei Basoc:

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.  Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a postat ministrul pe Facebook.

Cu ce viteză a intrat locomotiva în vagon

Directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a declarat că mecanicul locomotivei, în vârstă de 50 de ani, cu o vechime de peste 15 ani, va fi audiat referitor la incident.

”La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat în garnitură. Locomotiva trebuia să intre cu viteza de maximum 10 kilometri la oră, dar a avut cel puțin 30 de kilometri pe oră. Mecanicul va fi audiat. Am înteles că avea timpii de odihnă, era un mecanic experimentat”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Accidentul feroviar s-a produs sâmbătă după ora 19, iar cauza principală a constat în defectarea frânelor la una dintre locomotive.

Conform presei locale, locomotiva care făcea manevre de conectare la garnitură a lovit cu viteză mare un vagon de călători care era staţionat în gară, dar în care se aflau călători.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a transmis inițial că, în urma impactului, patru persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stop cardio-respirator, iar o alta încarcerată. 

Citește și:  „De două zile tot umblă să se arunce în fața trenului”. Un bărbat a murit spulberat de tren, în București. Victima avea plănuită sinuciderea

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi- Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei", a transmis sâmbătă seara Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si