Astăzi s-a împlinit două săptămâni de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Până acum, ucrainenii au luptat din răsputeri împotriva armatei lui Putin. Însă au început să se gândească la ce este mai rău și ce se va întâmpla cu ei dacă Volodimir Zelenski va pieri.

Citeste si: Prima negociere reală între Rusia și Ucraina. Serghei Lavrov, întâlnire cu ministrul de Externe de la Kiev, în Turcia

Oamenii se gândesc și la varianta că vor pierde în fața Rusiei. Întrebarea care stă pe buzele lor în aceste momente este ce o să se întâmple cu Ucraina dacă Volodimir Zelenski o să fie ucis sau capturat.

Cine îl va înlocui pe președintele ucrainean Zelenski

De 14 zile, o luptă crâncenă este dusă de ucraineni împotriva rușilor. olodimir Zelenski a fost ținta rușilor de mai multe dăți, astfel că a scăpat cu viață de fiecare dată. Poporul său este, însă, incert cu privire la acest lucru.

Din primele informații, conform Constituţiei ucrainene, în cazul în care Volodimir Zelenski o să fie capturat sau chiar ucis de către ruși, cel care preia atribuţiile lui este preşedintele Parlamentului. Mai exact, în cazul unei astfel de tragedii, la conducere o să vină Ruslan Stefanchuk, un fost consilier important al lui Volodimir Zelenski.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Statele Unite ale Americii trimit de urgență baterii de rachete Patriot în Polonia

Stefanchuk este extrem de apreciat de cetățeni, deoarece este mereu implicat și îi pasă de popor. Mai mult decât atât, de la izbucnirea războiului cu Rusia a fost o prezenţă vocală care a cerut ajutor internaţional pentru Ucraina.

„Cel mai bun sprijin pentru poporul ucrainean în această perioadă întunecată va fi recunoaşterea aspiraţiilor noastre europene. Oferiţi-ne calitatea de membru al Uniunii Europene", a fost mesajul transmis de Stefanchuk către liderii europeni, săptămâna trecută.

De pe 24 februarie, de când Rusia a atacat chiar de la primele ore ale dimineții Ucraina, Volodimir Zelenski a fost ținta foțelor armate ruse. De trei ori, președintele ucrainean a fost într-un pericol major, dar a scăpat cu viață.

Citeste si: McDonald's, Starbucks, Pepsi şi Coca-Cola își suspendă activitatea în Rusia

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Deși a fost expus unei tragedii și este pe lista neagră a rușilor, el nu s-a lăsat. Ucraineanul nu se ascunde și nici nu își părăsește țara într-un loc sigur, ci alege să rămână alături de populația sa și să învingă Rusia.

Citeste si: EXCLUSIV! Vei fi chemat în armată dacă războiul trece granița? Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Avem nevoie să refacem rezerva armatei României”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si