Trei persoane au murit la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, după ce au consumat preparate care conțin pește, la o pomană. Alte 30 de persoane au acuzat dureri și simptome grave și au fost transportate de urgență la spitale din Bârlad, Vaslui și Iași.

Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni?

Trei persoane au murit, în curs de câteva ore, la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni.

Cele trei persoane au fost identificate de echipajul medical SMURD în stop cardio-respirator. 

Prima victima este un bărbat de 45 de ani. Bărbatul trebuia transferat la Spitalul Bârlad, existând suspiciunea că suferea de gastro-enterocolită. Echipajul SMURD ajuns la locul intervenției, l-a găsit pe bărbat în stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, medicii au constatat decesul acestuia.

A doua victimă este un bărbat de 68 de ani, care prezenta aceleași simptome de gastro-enterocolită. Manevrele de resuscitare au fost fără succes, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul bărbatului.

Cea de-a treia victimă este o femeie de 50 de ani. Echipajul SMURD a constat decesul femeii după aplicarea manevrelor de resuscitare.

3 persoane au murit

Echipajul SMURD a declarat decesul a 3 persoane

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În incinta spitalului de Psihiatrie Murgeni, alte 30 de persoane au acuzat stări de rău. Dintre acestea, se pare că 5 persoane aparțin personalului medical.

Ministerul Sănătății a format o celulă de criză imediat de a fost înștiințat de DSP Vaslui cu privire la situația din Spital. Cele 30 de persoane au fost transportate la spitale din Iași, Bârlad și Vaslui.

Citește și: VIDEO. Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după o toxiinfecție alimentară. Celulă de criză la Ministerul Sănătății: alți 29 de pacienți transferați de urgență

"La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mânăstire din apropiere, pe bază de pește. În cursul nopții de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți", se arată într-un comunicat de presă oficial.

30 de persoane au ajuns la spital

Au ajuns la spital după ce au consumat Pangasius

[Sursa foto: istockphotos]

Care este cauza morții celor 3 persoane?

Ministerul Sănătății a activat planul alb de intervenție și a organizat o celulă de criză. Cele 30 de persoane care acuzau stări de rău, simptome de enterocolită sau gastro-enterocolită au fost transportate la spitalele din Iași, Bârlad și Vaslui.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Se pare că pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni ar fi consumat în urmă cu câteva zile preparate de la o mănăstire. Preparatele oferite erau pe bază de pește. Au fost preluate probe de aliment pentru analize microbiologice.

Au murit după ce au mâncat file de pangasius

3 persoane au murit după ce au mâncat pangasius

[Sursa foto: istockphotos]

Potrivit observator.ro, meniul de pomană oferit de mănăstire pacienților de la Spitalul de Psihiatrie, ar fi conținut pește Pangasius.Acest tip de pește este considerat cel mai toxic de pe piață. Studii de specialitate au demonstrat că peștele Pangasius conține metale grele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si