Cinnamon rolls, un desert delicios cu o aromă deosebită este iubit atât de cei mici, cât și de adulți, mai ales dacă este preparat în casă și servit cald.

Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și sub denumirea de cinnamon rolls pot fi servite alături de o cafea sau de un cappucino, pentru a le simți și mai intens aroma de scorțișoară.

Iată rețeta pentru cinnamon rolls, pas cu pas!

Cinnamon Rolls- rețetă simplă și rapidă

Ingrediente pentru 12 porții:

  • 345 g de făină (2 ¾ căni);
  • 50 g de zahăr tos (1/4 cană);
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 pachet de drojdie instant (2 ¼ linguriță);
  • 120 ml de lapte (1/2 cană);
  • 60 ml apă (1/4 cană);
  • 45 g unt (3 linguri);
  • 1 ou mare.

Citește și: Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 linguri de unt, la temperatura camerei;
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată;
  • 50 g de zahăr tos (1/4 cană).

Ingrediente pentru glazură:

  • 120 g de zahăr pudră (1 cană);
  • ½ linguriță de esență de vanilie;
  • 30-45 ml de cafea sau lapte (2-3 linguri)

Citește și: Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă

Cinnamon Rolls rețetă: Cea mai simplă metodă de a prepara rulouri cu scorțișoară

Cinnamon Rolls rețetă: Cea mai simplă metodă de a prepara rulouri cu scorțișoară

[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Trebuie să începi cu prepararea aluatului, astfel: amestecă făina, zahărul, sarea, dar și drojdia uscată într-un bol mare. Lasă apoi amestecul să se odihnească.

Apoi, amestecă într-un bol laptele, apa, dar și untul. Introdu bolul în cuptorul cu microunde și încălzește amestecul până când untul se topește în totalitate. Scoate din cuptor, amestecă bine și încorporează ingredientele uscate, dar și oul. Mai întâi amestecă bine cu o spatulă, apoi folosește-ți mâinile.

După care, pe blatul de lucru acoperit cu făină, frământă aluatul timp de 3 minute. Transferă-l apoi într-un bol uns cu ulei și acoperă cu un prosop curat, apoi lasă la dospit în jur de 10 minute.

Următorul pas: întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Dă-i o formă dreptungiulară, apoi unge-l cu untul topit. Amestecă zahărul și scorțișoara și distribuie acest amestec într-un strat uniform pe foaia de aluat. Rulează apoi strâns și vei obține un sul, pe care îl vei tăia astfel încât să obții 12 rulouri.

Citește și: Cel mai bun desert de toamnă: Trebuie să îl încerci în acest weekend! Rețeta completă

Cinnamon Rolls rețetă: Cea mai simplă metodă de a prepara rulouri cu scorțișoară

Cinnamon Rolls rețetă: Cea mai simplă metodă de a prepara rulouri cu scorțișoară

[Sursa foto: PixaBay]

Mai departe, așază rulourile de scorțișoară într-un vas de iena sau într-o tavă. Este indicat ca în prealabil să acoperi recipientul în care coci aceste cinnamon rolls cu hârtie de copt, pentru a preveni lipirea acestora.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Apoi acoperă tava în care ai pus rulourile cu folie de plastic și las-o într-un loc călduros timp de o oră, poate chiar o oră și jumătate. În acest timp, ele își vor dubla volumul.

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune tava cu rulourile la cuptor și coace-le preț de 25-28 de minute. Când sunt gata, rulourile capătă o nuanță aurie plăcută.

Prepară apoi glazura, amestecând zahărul pudră, esența de vanilie, dar și cafeaua/ laptele. Încălzește acest amestec în cuptorul cu microunde și însiropează cu el, rulourile calde, abia scoase din cuptor.

Rulourile pot fi ținute la temperatura camerei, acoperite, timp de 3 zile, iar la frigider pot rezista și pănă la 5 zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si