Avem la dispoziție un număr infinit de cizme damă și ghete damă din care putem alege, în modele, stiluri și culori diferite, care se vor adapta perfect atât stilului, cât și nevoilor tale. Dar, în ciuda faptului că există cizme damă și ghete damă pentru toate tipurile de corp, stiluri și ocazii, nu este întotdeauna ușor să alegem modelul care ni se potrivește cel mai bine. Ne-am propus, astfel, în articolul de azi să îți oferim câteva sfaturi despre cum să porți cizmele sau ghetele în funcție de corpul tău și de look-ul pe care îl ai în minte. 

La ce să fii atentă când îți cumperi cizme damă sau ghete damă

Dacă ești minionă, o pereche de cizme damă cu toc îți vor lungi picioarele și îți vor subția silueta, făcându-te să pari mai înaltă. Vor fi cea mai bună alegere, fără îndoială. De asemenea, ghetele sau cizmele care au detalii pe laterale arată foarte bine dacă ai șoldurile subțiri, deoarece îți vor face vizual șoldurile să pară ușor mai late.

Dacă ești o femeie înaltă, poți purta orice tip de cizmă sau gheată fără nicio problemă, având libertatea totală de a alege modelul care îți place. De fapt, dacă ești foarte înaltă, profită de ocazia de a purta cizme damă dar fără toc, care îți vor oferi eleganță, dar și un plus de confort ideal pentru a face față celor mai complicate și solicitante zile. 

Citește și: Cine este femeia care s-a aruncat de la etajul al treilea? Tânăra mamă a încercat să salveze viața ei și a bebelușului după ce locuința lor a fost cuprinsă de flăcări

Dacă ai picioarele subțiri și vrei să pară mai groase un pic, optează pentru ghete de damă purtate cu blugi largi. Va fi un pariu sigur cu care nu vei da greș, fiind cea mai bună combinație pentru acest tip de siluete.

Este adevărat că fetelor înalte le va fi mai ușor să combine cizmele până la genunchi, dar există un truc de stil care le va face mai flatante indiferent de înălțimea ta: să le poarte cu pantaloni skinny de aceeași culoare, deoarece continuitatea culorii le va subția și va stiliza silueta. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dacă îți plac cizmele înalte, profită de ocazie pentru a purta cizme damă stil șosete, una dintre cele mai puternice tendințe ale sezonului, cu modele originale și inovatoare, perfecte pentru a fi purtate cu fuste scurte, sarafane, rochii sau pantaloni scurți.

În cele din urmă, am dori să vorbim și despre acele ghete damă, ideale pentru a completa cele mai casual look-uri, oferind un confort și o versatilitate deosebită: ghetele sport. Cu ele îți vei etala stilul și te vei simți ca și cum nu ai purta nimic în picioare: atât de comode sunt! 

Mai ține cont și de aceste caracteristici, mai ales pentru sezonul de iarnă:

● Talpa să fie din cauciuc cu aderență bună, antiderapantă, groasă, flexibilă și rezistentă.

● Material de calitate superioară: piele sau materiale sintetice.

● Căptușeală interioară (termică sau din piele de oaie).

● Indiferent că sunt ghete de damă sau cizme de damă, alege să fie rezistente la apă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

● Să fie versatile pentru a se combina cu diferite ținute.

Căptușeala interioară suplimentară este, așa cum știm, un element funcțional care ajută foarte mult la izolarea picioarelor de frigul de afară. Acest tip de căptușeală poate fi confecționat din diferite țesături, dar de obicei din fibre sintetice, iar în cazul modelelor de munte și outdoor, din neopren.

Citește și: Luna Plină în ianuarie 2024: Zodiile care au parte de o perioadă minunată

Șireturi, fermoar, slip-on (fără șireturi și mai ușor de încălțat)? Ce alegi? Dacă nu stai bine cu răbdarea, ține cont că în cazul cizmelor înalte cu șireturi lungi, va trebui să petreci câteva minute pentru a le ajusta. De asemenea, acordă o atenție sporită zonei călcâiului, astfel încât cizma sau gheata să nu urce și să coboare în timpul mersului, ceea ce aproape sigur ar duce la răni. Stabilitatea depinde foarte mult de tipul de talpă pe care o au cizmele sau ghetele noastre. Talpa cu platformă este populară mai ales în rândul femeilor tinere. Nu trebuie să uităm că acest tip de talpă groasă face ca încălțămintea să fie mai grea, este mai dificil să mergem după ore de utilizare și pierdem stabilitate, facilitând împiedicările și chiar entorsele.

Iarna, din punct de vedere al funcționalității, ar trebui să optăm pentru culori închise sau negru complet pentru cizmele sau ghetele noastre. Acestea nu se murdăresc ușor și se asortează cu absolut orice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si