Legumele sunt vitale intr-o dieta echilibrata. In timp ce majoritatea furnizeaza o doza optima de vitamine, minerale si fibre atunci cand sunt consumate crude, altele pot provoca indigestii, daca le consumam in exces. Printre acestea se numara cartofii, vinetele, fasolea, ciupercile sau spanacul.

Cartofii contin solanina si chaconina, doua substante considerate toxice pentru organism daca sunt consumate in cantitati mari. Din cauza amidonului, acestia sunt greu de diferat in stare cruda.

Nici f asolea rosie, soia sau mazarea nu ar trebui consumate crude deoarece pot declansa probleme ale tiroidei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Ciupecile contin o substanta toxica, numita agaritina, despre care se crede ca e cancerigena.

Desi e deseori consumat in salate, spanacul crud contine oxalati care interfereaza cu absortia calciului in sange. E foarte bine sa il mancam, insa in cantitati moderate.

Nici pastarnacul nu ar trebui consumat crud din cauza psolarenului, o substanta cu potential toxic, relateaza realitatea.net.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si