„ Consumul a depăşit orice aşteptări. Oamenii vor să mănânce sănătos. Noul lux post pandemie va fi mâncarea sănătoasă şi starea bună de sănătate. Până şi industria modei susţine acest lucru”, a afirmat Xavier Equihua într-un interviu acordat Bloomberg.
Cererea pentru acest fruct a accelerat pe măsură ce tot mai mulţi consumatori iau masa acasă. Avocado nu mai este folosit doar pentru guacamole la petreceri, ci a început să fie utilizat la salate, burrito şi chiar şi pentru un mic dejun care a devenit un fel de clişeu printre hipsteri- pâine prăjită
cu avocado. Consumul în Europa ar urma să crească cu 12% în acest an până la un nivel record de 1,48 miliarde livre (circa 671 de milioane de kilograme) iar cererea în SUA va creşte cu 7%, susţine Xavier Equihua, care citează prognozele din industrie.
Copiii iubesc avocado
„Nu doar millennialii consumă avocado. Aceştia au acum copii care la rândul lor mânâncă avocado. De asemenea, Generaţia Z vrea şi ea mâncare sănătoasă.
Vom vedea o nouă creştere explozivă în următorii şase sau opt an, când Europa va ajunge din urmă America, cel mai mare consumator mondial, estimează Equihua.
Citeste si: VIDEO- Diversificarea pentru bebeluși trebuie făcută cu mare atenție
Totodată, senior-analistul la Rabobank International David Magana spune că valoarea importurilor mondiale de avocado a înregistrat, în ultimul deceniu, cea mai mare creştere, printre fructele principale de consum.
Cererea globală pentru Hass, cea mai populară varietate de avocado, va creşte cu 5% pe an până în anul 2025 şi va depăşi 8 miliarde de dolari la nivel global, conform prognozelor asociaţiei Hass Avocado Board.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Din fericire pentru consumatori, recoltele consistente din Mexic şi California, cei mai importanţi furnizori pe piaţa americană, au dus la scăderea preţurilor în acest an, după ce în 2019 problemele de aprovizionare au generat preţuri la un nivel record, a adăugat Magana.
Producția mondială, în creștere
Între 2010 şi 2018 producţia mondială a crescut de la 2,87 milioane tone până la 6,4 milioane tone, iar suprafaţa cultivată aproape s-a triplat, potrivit datele Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care exclud Chile, un important producător.
Citeste si: Otravă la pungă! Ce conțin, de fapt, pufuleții?
Xavier Equihua consideră că preţurile reduse ar putea stimula şi mai mult cererea, iar în cazul pieţei americane mai există loc de creştere. În medie, un american consumă opt livre de avocado pe an (aproximativ 3,6 kilograme), comparativ cu 20 de livre în cazul unui mexican.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Una dintre principalele provocări pentru industrie rămâne ca aprovizionarea să fie în pas cu cererea, pentru a evita creşteri bruşte de preţ, cât şi adresarea problemei privind Mexic care recurge la despădurire pentru a extinde producţia de avocadă, a mai afirmat Xavier Equihua.
Citeste si: Supa antibiotic care te scapă de orice virus