Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut drept Paco Rabanne, a încetat din viață vineri, 3 februarie. Creatorul de modă franco-spaniol, cunoscut pentru creaţiile vestimentare în nuanţe metalice şi pentru colecţii inspirate din epoca spaţială a anilor 1960, a murit la Portsall, un oraş din regiunea franceză Bretania.

Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 de ani

Moartea designerului a fost confirmată de grupul spaniol Puig, care controlează acum casa de modă care îi poartă numele și compania care produce parfumuri, după retragerea din activitate a fondatorului acesteia.

De asemenea, anunțul morții a fost făcut și pe pagina de Instagram a brandului. 

Citește și: Noi schimbări pe platforma TikTok. Ce trebuie să știe utilizatorii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Citește și: A fost desemnată câștigătoarea Miss Univers 2023. Ea este noua regină a frumuseții

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, se arată într-o declaraţie a mărcii sale pe rețeaua de socializare.

Cum și-a început cariera în lumea modei

Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, era cunoscut pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri. Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru  "inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX" .  

Citește și: Cătălin Botezau, în lacrimi, după diagnosticul primit: „Am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva.”

Când avea cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia în Franţa. După ce s-a stabilit la Paris, a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. A intrat rapid în lumea modei pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

Citește și: Ellen DeGeneres și-a reînnoint jurămintele cu soția sa. Kris Jenner a oficiat ceremonia

La început, a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior. În 1963 şi-a prezentat prima colecţie de costume, iar de atunci, a creat un imperiu în lumea modei, de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si