Close sidebar
Close sidebar

Criza de sange: Medicii din Oradea aleg zilnic intre 3 copii cu boli incurabile pentru a decide caruia sa ii faca transfuzia vitala

Situatie tragica in spitalele romanesti din cauza lipsei de sange. Medicii din Oradea trebuie sa aleaga zilnic intre 3 copii care sufera de boli incurabile pentru a decide caruia sa ii faca transfuzia vitala, informeaza Digi24.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ofelia Komuves este mama unui copil de 12 ani, bolnav de leucemie. Ea a povestit ca fiul sau depinde de transfuziile de sange, de care are nevoie aproape zilnic.

”Are grupa B3, care e o grupa rara. Mai sunt inca doi copilasi care au nevoie tot de aceeasi grupa de sange. E o batalie, cand vine putinul sange, cum sa se imparta, sa poata ajunge la fiecare. Cand e unul mai grav i se administreaza in detrimentul altuia”, a povestit aceasta.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Lipsa acuta de sange se simte mai ales vara, cand numarul de donatori este cel mai mic. Medicii indeamna oamenii sa doneze, pentru a putea salva cat mai multe vieti.

”Sa mearga sa doneze pentru a da o sansa vietii fiecarui om, ca e tanar, ca e copil, adult. Avem nevoie si din ce in ce mai mult necesarul de transfuzii va creste. Sunt grupele mai rare sa zic asa AB negativul, B negativul, sunt grupe rare.

Dar avem nevoie de orice grupa”, a declarat Ana Veres, medic hematolog.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI