Lori și George Schappell erau cei mai bătrâni frați gemeni siamezi din lume. Ei au ajuns la o vârstă înaintată pe care medicii nu au considerat-o posibilă, date fiind condițiile neobișnuite în care și-au dus viața.

Citește și: Caz șocant în București! Un bărbat ar fi murit după ce a ingerat o substanță dintr-o sticlă, în parcul IOR

Gemenii, născuți pe 18 septembrie 1961, în West Reading, Pennsylvania, aveau creier distinct, dar erau uniți la nivelul craniului.

Cei doi frați au urmat cariere diferite, au avut hobby-uri și relații separate în timpul unei vieți comune care a sfidat toate așteptările medicale.

Cei doi frați siamezi au intrat în Cartea Recordurilor

Cei doi frați siamezi au intrat în Cartea Recordurilor

[Sursa foto: Twitter / Schappell Twins]

Viața neobișnuită a celor doi frați

Cei doi gemeni au fost desemnați de Guinness World Records drept cei mai în vârstă siamezi în viață. Conform The Independent, ei au murit pe 7 aprilie, la Spitalul Universității din Pennsylvania. Cauza morții nu a fost dezvăluită presei.

George era cu aprox. 10 cm mai scund decât Lori și a fost condus de Lori pe un scaun adaptabil cu roți.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În ciuda faptului că fiecare trebuia să meargă acolo unde mergea celălalt, era „foarte important” pentru amândoi „să trăiască cât mai independent posibil”, se spune în necrologurile postate de Leibensperger Funeral Homes din Hamburg.

Ambii siamezi au absolvit un liceu public și au urmat cursuri la facultate. George a continuat șase ani în timp ce Lori lucra într-o spălătorie de spital.

Lori – „un bowler câștigător de trofee”, conform anunțului din necrolog – a renunțat la slujbă în 1996, pentru ca fratele ei să poată lansa o carieră în muzică country.

"Medicii nu ne dădeau 30 de ani speranță de viață"

„Când ne-am născut, medicii nu credeau că vom ajunge la 30 de ani, dar le-am dovedit că se înșeală”, a spus Lori într-un interviu pe care l-a dat la împlinirea vârstei de 50 de ani.

„De la vârsta de 24 de ani au avut propria locuință și au călătorit mult”, se mai spune în necrolog. De-a lungul anilor au apărut în multe documentare și talk-show-uri.

Potrivit Philadelphia Inquirer, Lori a fost la un moment dat logodită și urma să se căsătorească, însă logodnicul ei a murit într-un accident de mașină.

„Când mergeam la întâlniri, George își lua la el cărți ca să citească”, a povestit la un moment dat Lori.

În 2007, George a devenit transgender.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si