Specialiștii au identificat patru moduri prin care îți poți îmbunătăți starea mintală. Se pare că este vorba despre lucruri mărunte, pe care le ai deja în rutina zilnică sau poți începe să le introduci cât mai curând.

Cum îți poți îmbunătăți starea mintală

Potrivit informațiilor transmise de csid.ro, starea mintală se poate îmbunătăți prin câteva acțiuni pe care le poți avea zilnic în rutină : zâmbetul, practicarea exercițiilor fizice, gestionarea stresului proactiv și menținerea unei diete sănătoase.

Importanța zâmbetului în îmbunătățirea stării mintale. Mai multe studii au demonstrat că persoanele care zâmbesc mai mult au o stare mintală mai bună decât persoanele care zâmbesc puțin sau chiar deloc. Sfatul specialiștilor este de a începe ziua cu un zâmbet, care ar trebui păstrat ulterior, pe parcursul zilei. Zâmbetul este o armă împotrivă negativității și îmbucățește considerabil starea generală în care ne aflăm. 

Citește și: VIDEO „Mi s-a luat de tine!” Virginia i-a dat lui Robi lovitura sub centură, când se aștepta cel mai puțin! Întreaga discuție a fost surprinsă de camerele de luat vederi

Cum îți poți îmbunății starea mintală

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Importanța practicării exercițiilor fizice în îmbunătățirea stării mintale. Se pare că practicarea unor exerciții fizice nu îmbunătățește doar starea sănătății și a corpului, ci și starea mintală. Specialiștii au demonstrat că exercițiile fizice au efect imediat la îmbunătățirea stării mintale. Aceste exerciții fizice nu înseamnă doar un antrenament la sala de sport. Exercițiile fizice pe care le practicăm trebuie să ne producă plăcere și se pot rezuma la o plimbare în parc, o oră la bazin, 30 de minute de alergat prin parc sau o sesiune de yoga/pilates/meditații.

În categoria exercițiilor fizice sunt incluse, de exemplu, și cursurile de dans.

Importanța gestionării stresului proactiv în îmbunătățirea stării mintale. Stresul poate cauza stării mintale. Specialiștii recomandă ca fiecare persoană să descopere factorii declanșatorii care îi provoacă starea de stres. După ce aceștia au fost identificați, specialiștii recomandă evitarea lor pe cât posibil sau încercarea de a îi exclude complet din viața noastră, dacă ne permite situația. Un sfat bun pentru gestionarea stresului proactiv este scrierea într-un jurnal, zilnic, a motivelor pentru care suntem recunoscători.

Citește și: VIDEO Cățelușii care vor să își găsească un cămin au devenit modele! Animăluțele au pozat pentru ca cineva să le vadă și, în viitorul apropiat, să le adopte.

Cum îți poți îmbunății starea mintală

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Importanța unei diete sănătoase   în îmbunătățirea stării mintale. O alimentație sănătoasă îmbunătățește starea mintală. Consumul de fructe și legume, dar și de proteine slabe, a fost demonstrat că aduce îmbunătățiri considerabile stării mintale.

La acestea se adaugă evitarea pe cât posibil a băuturilor acidulate și cu mult zahăr, care pot afecta organismul, iar ulterior, starea mintală. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si