Iarna se apropie cu pași repezi, iar factura la gaz este din ce în ce mai mare. Cheltuielile pentru încălzire sunt mult mai mari, iar oamenii trebuie să se pregătească cu sisteme de încălzire bune, dar și accesibile. Iată câteva sfaturi utile!

Design solar pasiv

Aceasta este o metodă foarte simplă pentru a economisi bani atunci când vorbim despre încălzirea locuinței.

Metoda se adresează celor care vor să își construiască o locuință nouă, deoarece design-ul solar pasiv implică orientarea camerelor în care ne desfășurăm cel mai des activitatea de zi cu zi, cu peretele cel mai lung spre nord.

Citeste si: Românii vor fi obligați să își pună repartitoare pentru căldură

Un pas următor este acela de a izola casa cât mai bine. De acest motiv se pot lega și cei care au o casă deja construită. În acest fel, casa devine o casă pasivă.

Instalarea unor colectoare solare

Mulți oameni aleg varianta aceasta. O astfel de instalație costă mai mult decât o centrală convențională pe gaz, dar cheltuielile merită în acest sens.

Citeste si: Românii primesc înapoi banii plătiți în plus pe facturile la energie electrică. Când are loc restituirea

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Există două tipuri de colectoare solare: plan plate și cu tuburi vidate.

Cele cu tuburi vidate sunt mai eficiente decât cele plan plate.

Atunci când instalați un collector solar trebuie să aveți grijă ca acesta să fie îndreptat spre nord. Dacă nu este îndreptat către nord, eficiența lui scade foarte mult.

Pompe de căldură

Acestea reprezintă o alternativă foarte utilă, mai ales că acestea, asemenea colectoarelor solare fac parte din familia sistemelor de energii regenerabile.

Acestea sunt de mai multe feluri, dar cele mai întâlnite sunt cele care folosesc căldura solului pentru încălzirea locuinței.

Citeste si: Unde poți depune o reclamație pentru lipsa apei calde și a căldurii

Panouri radiante

O variantă ieftină la încălzire este montarea panourilor radiante. Pe lângă faptul că sunt eficiente, se încadrează foarte bine în design-ul locuinței.

Un dezavantaj este acela că panourile radiante consumă tensiune mare.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si