Close sidebar
Close sidebar

Cum poti, dar cat de greu este sa iti recuperezi banii platiti pe timbrul de mediu. Taxa este ilegala, dar Statul nu vrea sa plateasca banii

15 milioane de euro, atât scoatem lunar din buzunar pentru că, statul nu renunţă la timbrul de mediu. Asta susţin avocaţii! şoferii dau banii, cumpără maşinile, după care dau fiscul în judecată. Iar ,decizia Curţii Europene de justiţie obligă instanţele să decidă returnarea banilor şi, evident, acoperirea cheltuielilor de judecată tot din banii ,bietului contribuabil. ##VIDEO35293##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

In medie, fiecare proces intentat de soferi pe timbrul de mediu se lasa cu o taxa returnata de 1700 de euro. "Sunt mii de dosare! Instantele au fost obligate sa judece si, mai mult, au fost obligate sa le dea dreptate. Prin urmare, cifra aceasta s-ar putea sa fie din ce in ce mai mare", spune un avocat celebru.

Pe langa acesti bani, statul mai achita la fiecare dosar cate 100 de euro in medie, cheltuieli de judecata. Timbrul de mediu platit la prima inmatriculare a masinii a fost declarat ilegal de Curtea Europeana de Justitie. Decizia este veche, dar soferii sunt nevoiti sa achite taxa ilegala in continuare.

Si uite-asa, statul este chemat tot mai des in judecata, in calitate de parat! "Din 2017 vor fi mai multe procese care se vor depune in aceasta perioada si mai multe procese care se vor finaliza."

, ne spune avocatul.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Ministerul Mediului si Parlamentul joaca alba-neagra cu timbrul de mediu. O lege votata deja prevede eliminarea acestei taxe. Alt proiect propune transformarea timbrului intr-o supra-taxa platita la pompa. Ce se va intampla?

"Aceasta taxa nu va fi eliminate niciodata. Este o taxa care tine 2 ministere: Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor.", ne spune avocatul Marius Coltuc.

Pana la modificarea legii, soferii n-au ce face- sunt nevoiti sa achite timbrul declarat ilegal si sa-si recupereze banii in instanta.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI