ANRE vine cu un anunț de vis pentru români. Se pare că există anumite condiții care le permit oamenilor să nu își plătească facturile la gaze și curent.

Două documente care reglementează procedura vor intra în vigoare de la 1 aprilie, pentru ca românii să nu se mai streseze cu plata facturilor.

Citește și: VIDEO- Vouchere de 3.000 de lei pentru cei care suferă de depresie. Proiectul a fost aprobat

Fără facturi de la 1 aprilie?

De la 1 aprilie vor intra în vigoare două documente noi care simplifică procedurile. Dacă clientul constată că a primit o factură prea mare sau dorește explicații cu privire la consum, poate să nu plătească factura.

Acest „privilegiu” este valavil 15 zile, perioadă în care furnizorul este obligat să vină cu detaliile solicitate de client. Clientul va fi nevoit să achite factura doar atunci când situația este lămurită.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: FOTO- Mâncarea bolnavilor din spitalele românești arată deplorabil! Fotografii înfiorătoare circulă pe rețelele sociale

„De la 1 aprilie intră în vigoare acele două regulamente pentru furnizarea energiei și a gazelor naturale, care au prevederi similare. Ambele au un model de factură simplifica”,  a spus Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE, potrivit  Antena 3.

Situația nu este 100% roz

Chiar dacă pare un lucru fenomenal, potrivit specialiștilor, perioada de 15 zile poate atrage eventuale penalități, având în vedere că factura nu este plătită la timp.

Cei care vor contesta prețul vor scoate mai mulți bani din buzunar dacă furnizorul constată că este vorba de penalități.

Citește și: Amenzi record pentru facturi întârziate

„Orice client care contestă factura sau solicită informații suplimentare cu privire la factură, indiferent dacă vorbim despre valoare, de preț unitar sau cantitate sau alte elemente ale facturii, are dreptul să primească răspuns de la furnizor la această solicitare în 15 zile lucrătoare și până când nu primește acest răspuns de la furnizor obligațiile de plată sunt suspendate”,  a mai explicat vicepreședintele ANRE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si