Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
Negresa de post este cu siguranță una dintre cele mai bune și mai ușor de făcut rețete dulci pe care obișnuia să le facă bunica.
În bunele tradiții de la bunica, negresa de post ieșea mereu pufoasă, aromată, numai bună pentru a le îndulci zilele de post adulților și a le face ziua fericită copiilor. Iată cea mai gustoasă rețetă de negresă de post!
280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
80-100 ml ulei;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească.
Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată!
Un blat pufos are câteva secrete în spate. Gospodinele știu exact ce trebuie să facă pentru ca negresele să le iasă perfect. Trebuie să fii atent la coacere și să pui neapărat un ingredient aparte pe care cu siguranță îl ai în dulapul tău. Poți să îl prepari de la zero și la tine acasă. Secretul unei negrese de post de nota 10 este blatul. Acesta trebuie să fie unul pufos și moale. Secretul blatului pufos este dizolvarea bicarbonatului de sodiu cu oțet. Garantat, blatul va fi unul dorit.
Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!