În bunele tradiții de la bunica, negresa de post ieșea mereu pufoasă, aromată, numai bună pentru a le îndulci zilele de post adulților și a le face ziua fericită copiilor. Iată cea mai gustoasă rețetă de negresă de post!

INGREDIENTE

280 g făină;

240 ml apă;

250-280 g zahăr;

100 g cacao pudră;

Citeste si: Negresa de post. Desertul care te scoate din monotonia postului de Craciun. Arata irezistibil si se prepara foarte rapid

80-100 ml ulei;

1 linguriță de sare;

2 fiole esență de vanilie;

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;

OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare

Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.

Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.

Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă

Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească.

Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată! 

Secretul unei negrese de post de nota 10

Un blat pufos are câteva secrete în spate. Gospodinele știu exact ce trebuie să facă pentru ca negresele să le iasă perfect. Trebuie să fii atent la coacere și să pui neapărat un ingredient aparte pe care cu siguranță îl ai în dulapul tău. Poți să îl prepari de la zero și la tine acasă. Secretul unei negrese de post de nota 10 este blatul. Acesta trebuie să fie unul pufos și moale. Secretul blatului pufos este dizolvarea bicarbonatului de sodiu cu oțet. Garantat, blatul va fi unul dorit.

Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si