1 din 4 | Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
2 din 4 | Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
3 din 4 | Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
4 din 4 | Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
Negresa de post este cu siguranță una dintre cele mai bune și mai ușor de făcut rețete dulci pe care obișnuia să le facă bunica.
În bunele tradiții de la bunica, negresa de post ieșea mereu pufoasă, aromată, numai bună pentru a le îndulci zilele de post adulților și a le face ziua fericită copiilor. Iată cea mai gustoasă rețetă de negresă de post!
INGREDIENTE
280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
80-100 ml ulei;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie.
Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.
Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată!
Secretul unei negrese de post de nota 10
Un blat pufos are câteva secrete în spate.
Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.