
1 din 3 | Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

2 din 3 | Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

3 din 3 | Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Iată cum trebuie să consumați ghimbirul și ce beneficii are acest aliment pentru sănătatea organismului!
Ghimbirul este un aliment ideal de consumat pentru a trata diverse infecții respiratorii, tuse, dureri musculare, dar și alte afecțiuni, mai ales atunci când este consumat în combinație cu miere sau lămâie. Mai jos vă vom prezenta ce proprietăți are, dar și cele mai importante beneficii ale consumului de ghimbir.
Ghimbirul este o rădăcină groasă și noduroasă, folosită încă din Antichitate în gastronomie și în medicina alternativă.
Principalele utilizări ale ghimbirului s-au răspândit din Asia în restul lumii și, în prezent, acesta se găsește în aproape orice piață. Chiar și în zilele noastre, cercetătorii încă studiază proprietățile ghimbirului, fiind considerat a fi un supliment medicinal.
Ghimbirul este ingredient folosit pentru diferite preparate culinare, dar și pentru a trata o serie de afecțiuni.
Ceaiul de ghimbir este metoda naturală prin care poți ameliora indigestiile, poți reduce intensitatea migrenelor sau a altor dureri, dar și tratamentul natural pentru a trata gripa sau răceala.

Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Cum se consumă, de fapt, ghimbirul?
Rizomul sau rădăcina este cea mai folosită parte a ghimbirului care se găsește în magazine, însă acesta poate fi găsit și sub formă de capsule sau pudră.
Ghimbirul se utilizează în special pentru prepararea ceaiurilor, siropurilor sau drept condiment pentru diferite băuturi și preparate.Citeste si: Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?
În rețetele de mâncăruri, ghimbirul poate fi folosit pentru a aroma fripturile, supele, chiar și în deserturile cărora vrei să le dai un gust deosebit, dulce și picant.
Rădăcină de ghimbir – proprietăți
Puternic antioxidant;
Antibiotic natural;
Antibacterian;
Antifungice;
Antioxidant;
Energizant;
Antiinflamator.
Beneficiile consumului de ghimbir
Remediu natural împotriva gripei și răcelii
Datorită proprietăților sale antibacteriene, ghimbirul poate reduce simptomele gripei și răcelii, iar datorită gingerolului din rădăcină, acesta poate contribui la diminuarea riscului de infecție din organism, după cum arată studiile de specialitate.
Ghimbirul stimulează funcția digestivă
Acest aliment stimulează enzimele cu rol eficient în absorbția nutrienților și astfel previne apariția disconfortului digestiv manifestat prin balonare sau indigestie. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul este un adjuvant natural pentru relaxarea mușchilor stomacului și ajută la stimularea sistemului digestiv.
Reduce inflamația din corp
De mult timp este cunoscut faptul că, rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare, iar pentru asta este recomandat consumul de ghimbir în cazul în care te confrunți cu dureri articulare, entorse, febră musculară sau luxații.

Cum se consumă, de fapt, ghimbirul? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Citeste si: Adevărul despre cartofii dulci: Ce efect au asupra sănătăţii noastre?
Poate contribui la reducerea intensității durerilor, dar și la îmbunătățirea semnificativă a mobilității.
Reglează tensiunea arterială
Potrivit unor studii efectuate, consumul regulat de ceai de ghimbir protejează inima împotriva factorilor de risc precum hipertensiune arterială, colesterol mărit, cheaguri de sânge, acțiuni ce pot duce către grave afecțiuni medicale. Poate reduce stările de greață Ghimbirul consumat cu moderație poate reduce simptomele de
Calmează durerile asociate cu osteoporoza
Durerile și stările de înțepeneală ori amorțeală la nivelul încheieturilor sunt asociate cu apariția osteoporozei. În urma unor studii efectuate, cercetătorii au demonstrat faptul că administrarea extractului de ghimbir poate scădea simptomele osteoporozei, ba chiar poate contribui și la reducerea dozei de tratament medicamentos. Poate fi folosit în dietele pentru slăbit
Totodată, rolul ghimbirului în stimularea funcției digestive îl face un ingredient recomandat în dietele de slăbire. Acest beneficiu a fost confirmat și în urma mai multor studii derulate pe oameni și animale. Unul dintre acestea a arătat efectul benefic al consumului de ghimbir în cazul persoanelor supraponderale sau care suferă de obezitate.
Consumul de ghimbir – contraindicații
Ghimbirul este un aliment sigur și nu cauzează efecte adverse, dacă este consumat în cantități moderate. Însă, pot exista cazuri în care ghimbirul să creeze disconfort stomacal sau arsuri la nivelul stomacului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de gastrită.
În cazul în care este aplicat pe piele, sub formă de ulei, ghimbirul poate cauza iritații. Este indicat să faci înainte un test pe o porțiune mică de piele, pentru a te asigura că nu ești alergic la ghimbir.
Totodată, un studiu care a urmărit rolul ghimbirului în tratarea stărilor de greață în cazul femeilor gravide a arătat că nu este recomandat să fie consumat de femeile care se apropie de travaliu sau care au suferit pierderi de sarcină.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.