Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine. În general, preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate pentru masa de Paște. Sunt însă foarte mulţi oameni care refuză ori sunt reţinuţi atunci când li se pune în faţă o ciorbă de miel, o friptură de berbecuţ, sau o pastramă de oaie. Cauza fiind chiar mirosului specific menţinut uneori și după gătire.

Sunt foarte mulţi cei care spun că nu suportă carnea de miel, mai ales din cauza mirosului puternic de seu.

Bucătarii pricepuţi sunt însă de părere că persoanele care nu agreează această carne nu au avut ocazia să consume un preparat făcut ca la carte. Însă, dacă este gătită corespunzător, carnea de oaie sau de miel îşi pierde acel miros specific şi devine foarte fragedă.

Cum se curăţă, de fapt, carnea de miel? Sfaturi pentru gospodine

Pentru că mirosul specific de miel vine în special de la grasimea animală, trebuie eliminată cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.  

După care, trebuie lăsată carnea într-un litru de apă, timp de trei, până la patru ore. Pentru frăgezire poate fi pregătită o marinadă în care să fie ţinută carnea peste noapte. Compoziţia trebuie să fie pe bază de vin, oţet, suc de lămâie, plante aromate sau condimente şi puţin ulei.   

Mai mult, se recomandă ca preparatele pe bază de oaie, miel, să aibă multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul.

Citeste si: Preţ carne miel 2022: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă?

Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine

Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur

Pentru și mai multă aromă, se mai poate adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.

Rețetă tradițională de pastramă de miel

Ingrediente:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

2 kg carne de miel sau de oaie,

4 capatani de usturoi,

2 lingurite de sare,

2 lingurite de piper,

1 lingurita de boia,

1 lingurita de cimbru,

1/2 pahar de vin alb.

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mod de preparare:

Mai intai, taiem carnea în portii medii, subtiri de aproximativ 1 cm. Separat, preparam condimentele, facand o pasta din usturoi pisat, piper, sare, cimbru, boia. Amestecam bine toate condimentele cu pisalogul de usturoi.

Apoi, cu pasta obtinuta masam bucatile de pastrama pe toata suprafata, pana se imbiba de condimente si usturoi. Punem bucatile de pastrama una peste alta intr-un ceaun si le stropim cu putin vin alb.

Dupa care, infasuram ceaunul in folie de plastic sau il acoprim bine, ca sa nu dea miros, si tinem pastrama la frigider 5-7 zile. Daca avem un beci racoros, pe timpul noptii o putem agata la uscat acolo. Peste cateva zile, pastrama este frageda.

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

Pregatim pastrama la gratar sau in tigaie de teflon, pe aragaz sau pe plita. Deoarece carnea s-a macerat in vin si condimente, a devenit frageda si gustoasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si