Cum se prepară coca pentru mucenici: Reţetă tradiţională

Cum se prepară coca pentru mucenici: Reţetă tradiţională. Vă prezentăm o rețetă tradițională de mucenici delicioși cu nucă și scorțișoară. Este simplă și extrem de gustoasă. Află cum se prepară!

Cum se prepară coca pentru mucenici. Rețetă tradițională.  Se apropie sărbătoarea celor 40 de mucenici, iar românii din partea de sud a țării pregătesc rețeta de mucenici muntenești sau fierți. Mucenicii sunt un desert tradițional, adorat atât de cei mici, cât și de cei mari. Aceștia se pot bucura de gustul delicios al mucenicilor pe data de 9 martie, de Sfinţii 40 de Mucenici.

Iată cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de mucenici! Află secretele rețetei de mucenici ca la bunica!

Ingrediente- rețetă tradițională mucenici

  • 100 de g de mucenici
  • 150 de g de zahăr
  • 100 de g de nucă
  • o linguriță de extract de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată sau o jumătate de baton
  • un praf de sare
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie
  • o linguriță de coajă rasă de portocală
  • puțin rom (opțional)

Citeste si: Când se fac Mucenicii în 2022? Reţete tradiţionale

Mod de preparare- rețetă tradițională mucenici 

Mai întâi, pune într-o crăticioară zahărul, coaja de lămâie, coaja de portocală, vanilia, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare. Iar deasupra acestora toarnă circa un litru de apă și pune crăticioara la fiert.

Citeste si: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară. O reţetă delicioasă

Apoi poți prăji sau coace nuca, apoi piseaz-o. În crăticioara în care ai fiert condimentele, pune mucenicii și lasă-i la fiert respectând indicatiilor de pe pachet. Focul trebuie să fie potrivit ca să nu se ardă.

Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă

Astfel, după ce mucenicii s-au fiert, se lasă deoparte cratița, dar nu înainte de a o acoperi cu un capac.

Mucenicii trebuie lăsați aproximativ o jumătate de oră ca să se umfle bine și să absoarbă siropul.

La final, se adăugă nuca măcinată. Sunt delicioși! Poftă bună!


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri