Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea în următoarele două săptămâni și precipitațiile sub diferite forme își vor face prezența simțită în mare parte a zonelor din țară.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune din România!

Citește și: VIDEO- Program prelungit pe pârtii. Turiștii se bucură de sporturile de iarnă

Cum va fii vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Banat

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu medii în general de 0-2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece cu medii ale minimelor de -8 și -4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va crește, astfel că mediile regionale ale valorilor diurne se vor situa între 3 și 6 grade și ale celor nocturne între -4 și -2 grade.

Șanse mai mari de precipitații vor fi mai ridicate în intervalele 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Crișana

Până spre finalul primei săptămâni, maximele termice se vor menține la valori ușor sub normele perioadei, cu medii de 0-2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, astfel încât mediile minimelor vor fi de -8 și -4 grade.

Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de creștere până la valori în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 2-4 grade și ale minimelor de -5 și -2 grade.

Cel mai probabil precipitațiile se vor înregistra în intervalele 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Transilvania

În prima parte a intervalului prognozat, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, mediile valorilor maxime vor fi de -3...0

grade. Mediile valorilor nocturne vor reprezenta o vreme rece, geroasă, în special în nopțile de 9 și 12 ianuarie, când mediile minimelor vor fi de -13...-5 grade. Mai apoi, temperatura aerului se va afla în creștere până când vor fi înregistrate valori care trec ușor de normalul perioadei, mediile valorilor diurne încadrându-se între 1 și 2 grade și ale celor nocturne între -6...-3 grade.

Șansele de precipitații vor fi mai ridicate în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ninsori abundente în Moldova. Localnicii din Iași s-au trezit cu zăpadă de câțiva centimetri

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

Cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni? ANM a emis prognoza meteo!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Maramureș

În Maramureș, valorile termice diurne vor fi ușor sub normalul perioadei prognozate în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 0 până la -2 grade în ziua de 13 ianuarie. Din 15 ianuarie până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii de 2 grade. Minimele vor varia în prima săptămână și vor caracteriza o vreme rece (mai ales în nopțile de 9 și 12 ianuarie), cu medii situate între -10 și -5 grade.

Mai apoi și minimele termice vor înregistra o crește spre o medie de -4 grade în data de 18 ianuarie, care se va menține până la finalului intervalului.

Sunt șanse pentru precipitații în intervalul 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Moldova

În prima parte din intervalul prognozat vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va fi de -8...-6 grade, iar cea a minimelor de -14...-10 grade. În perioada 10 – 14 ianuarie vor exista variații de la o zi la alta și perioade cu advecții mai calde, astfel că maximele vor avea medii între -4 și 2 grade, iar
minimele vor fi între -12 și -2 grade. Mai apoi, regimul termic nu va mai înregistra oscilații majore, astfel că cel diurn va fi în jurul a 2 grade, iar cel nocturn între -6 și -4 grade.

Șansele pentru precipitații vor fi mai crescute în zilele de 7, 8 și 12 ianuarie și spre finalul perioadei precizate.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Dobrogea

Vremea se va răci considerabil în primele zile din interval, astfel că mediile maximelor vor ajunge de la 2 la -4 grade, iar ale minimelor de la 6 la -8 grade. În perioada 10 și 13 ianuarie vor exista oscilații rapide de la încălzire la răcire, iar maximele vor avea medii între -2 și 4 grade și minimele între -10 și -4 grade.

În a doua săptămână prognozată, regimul termic se va stabiliza la valori diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade, mediat regional.

Șansele pentru precipitații vor fi mai mari în zilele de 8, 9, 10, 12 ianuarie și apoi după data de 15 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Muntenia

În prima parte a perioadei prognozate vor fi variații termice semnificative, astfel încât mediile maximelor vor varia între -2 și 4 grade, iar ale minimelor între -10 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în datele de 9 și 13 ianuarie și cele mai ridicate în 8 și 11 ianuarie.

A doua săptămână vine cu un regim termic relativ constant, ce se va situa între 4 și 6 grade în media maximelor și -6...-2 grade a minimelor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sunt șanse de precipitații în primele două zile a perioadei estimate, pe 13 ianuarie și apoi din nou după data de 17 ianuarie.

Vremea în perioada 8-21 ianuarie în Oltenia

Regimul termic va varia semnificativ în prima săptămână din interval, astfel că cel diurn se va situa între -2 și 4 grade, iar cel nocturn între -8 și 2 grade, mediat regional, cele mai reci zile vor fi în 9, 10 și 13 ianuarie și cele mai calde în 8, 11 și 12 ianuarie. În a doua săptămână a intervalului prognozat valorile termice vor avea oscila ușor, cu medii ale maximelor de 3-5 grade și ale minimelor de -4 până la -2 grade.

Șanse crescute de precipitații vor fi mai mari în primele două zile din interval și din nou din data de 16 ianuarie.

Citește și: VIDEO- Ninsoare abundentă în România. Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

Vremea în perioada 8-21 ianuarie la munte

În prima parte a intervalului, în ciuda variațiilor termice, vremea va fi în general geroasă pe perioada nopților și a dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în zilele de 10 și 13 ianuarie.

După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi înregistra o ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional.

Probabilitatea de precipitații va crește în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si