Un cutremur de magnitudinea 6,3, potrivit Institului american de geofizică USGS, a avut loc miercuri în apropiere de Larissa, un oraş situat în centrul Greciei, unde locuitori au ieşit în stradă, scrie presa locală, relatează AFP.

Seismul a fost resimţit în centrul şi nordul Greciei.

Potrivit unor prime informaţii ale Observatorului Geodinamic de la Atena, epicentrul cutremurului- potrivit estimării sale de magnitudinea 6- a fost localizat la 21 de kilometri sud de comuna Elassona, în apropiere de Larissa, şi la 350 de kilometri nord de Atena.

Citeste si: Cutremur în România. Trei seisme într-o singură seară

”Seismul a avut loc la adâncimea de zece kilometri. Înconsecinţă, vor avea loc repliciimportante”, a avertizat la postul de radio Skai seismologul grec Gerassimos Papadopoulos.

Alunecări de teren în urma seismului din Grecia

Autorităţile locale eraupecale să evalueze pagubele cauzate de cutremur, care a provocat deja trei replici de o magnitudine medie de 4.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Protecţia civilă a anunţat alunecări de teren.

Citeste si: Cutremur foarte puternic în Argentina

cutremur 3 martie 2021
Cutremur de 6,3 grade în Grecia.[Sursa foto: google]

Grecia, situată în sud-estul Europei, se află deasupra mai multor falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente, mai ales în mare, cel mai adesea fără să facă victime.

Citeste si: Ultima oră! Grecia a fost lovită de un cutremur puternic. Ce magnitudine a avut

Ultimul cutremur sângeros în Grecia, de magnitudinea 7, a avut loc la 30 octombrie 2020, în Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul Izmir, în vestul Turciei.

Doi adolescenţi au murit atunci pe Insula greacă Samos, iar în Turcia cutremurul s-a soldat cu 114 morţi şi 1.035 de răniţi.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, previziune uluitoare la prima oră a zilei: „M-a trezit o lumină albă...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si