Dacian Ciolos, acuzatii GRAVE: "Au fost presiuni sa facem alegerile în toamna! Nu asa se fac lucrurile"
Guvernul a decis ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 11 decembrie. Decizia a nemultumit PSD, ALDE si UDMR, iar USR considera ca nu e cea mai buna alegere. Doar PNL e multumit.
”Decizia privind data alegerile am luat-o conform Constitutiei si legilor.
Data de 27 noiembrie nu era legala, constitutionala- legea prevede ca alegerile organizate în asa fel încât începerea mandatului sa nu aiba loc înainte de finalizarea mandatului Parlamentului actual; mandatul ar trebui sa înceapa pe 20 decembrie cel mai devreme. Primul weekend dupa 30 noiembrie ar fi fost 4 decembrie- în niciun caz 27 noiembrie; daca presedintele ar fi convocat Parlamentul nu mai târziu 20 de zile de la data alegerilor, am fi intrat peste mandatul Parlamentului actual.
1 decembrie pica într-o joi; multa lume face acel faimos pod; ar avea 4-5 zile libere când o mare parte pleaca. Am mers catre 11 decembrie. La ultimele alegeri, alegerile au avut loc în 9 decembrie, nu e o mare diferenta. Exista riscul ca în felul acesta sa mergem mai încolo cu alegerile. Ar trebui o data fixa si un reper fix în Constitutie pentru a evita aceste calcule si aceste artificii.
Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamna; nu asa se fac lucrurile.”, a spus Dacian Ciolos la TVR 1.

”Decizia privind data alegerile am luat-o conform Constitutiei si legilor.

Data de 27 noiembrie nu era legala, constitutionala- legea prevede ca alegerile organizate în asa fel încât începerea mandatului sa nu aiba loc înainte de finalizarea mandatului Parlamentului actual; mandatul ar trebui sa înceapa pe 20 decembrie cel mai devreme.

Primul weekend dupa 30 noiembrie ar fi fost 4 decembrie- în niciun caz 27 noiembrie; daca presedintele ar fi convocat Parlamentul nu mai târziu 20 de zile de la data alegerilor, am fi intrat peste mandatul Parlamentului actual.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

1 decembrie pica într-o joi; multa lume face acel faimos pod; ar avea 4-5 zile libere când o mare parte pleaca. Am mers catre 11 decembrie.

La ultimele alegeri, alegerile au avut loc în 9 decembrie, nu e o mare diferenta. Exista riscul ca în felul acesta sa mergem mai încolo cu alegerile. Ar trebui o data fixa si un reper fix în Constitutie pentru a evita aceste calcule si aceste artificii. Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamna; nu asa se fac lucrurile.”, a spus Dacian Ciolos la TVR 1, potrivit stiripesurse.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si