Momente tulburătoare la EURO 2020. Starul echipei naționale a Danemarcei și a lui Inter Milano, Christian Eriksen, a fost dus de urgență la spital după ce s-a prăbușit pe teren la mijlocul jocului Danemarca- Finlanda. Paramedicii au intervenit de urgență pe teren și l-au resuscitat pe jucătorul danez.

Citeste si: A început Euro 2021. Moment nemaiîntâlnit în startul meciului Italia-Turcia 3-0

Soția lui Christian Eriksen, în lacrimi pe marginea terenului

În timpul primei reprize, în minutul 43, mjlocașul echipei Inter, Christian Eriksen,  în vârstă de 29 de ani, a căzut brusc la pământ. S-au creat momente de panică pe teren și în tribune, iar Christian Eriksen a primit imediat resuscitare cardio-pulmonară (CPR) din partea echipajului medical, semn că intrase în stop cardio-respirator.

Citeste si: Euro 2021. Toată echipa Spaniei se vaccinează înainte de primul meci. "Ne temem de efecte secundare"

În timp ce medicii acționau de urgență, coechipierii lui Christian Eriksen plângeau în jurul său, ia soția sa Sabrina Kvist, cu care Eriksen are o fetiță mică, era încurajată și întărită de colegii și antrenorul echipei daneze.

Soția lui Christian Eriksen, în lacrimi la marginea terenului[Sursa foto: Twitter]

Christian Eriksen, în stare stabilă după incidentul șocant

După câteva minute, Christian Eriksen a fost scos de pe teren cu o targă în timp ce medicii îi administrau oxigen. Echipajul medical s-a folosit de panouri albe pentru a-l proteja de ochii curioșilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Imaginile de pe rețelele sociale l-au arătat mai târziu pe Eriksen așezat pe targă cu ochii deschiși- în timp ce UEFA a confirmat că „a fost stabilizat” în spital. Și Federația Daneză de Fotbal a anunțat că jucătorul vedetă al echipei „este conștient” și așteaptă alte teste la spital.

În condițiile speciale legate de acest incident medical, meciul a fost reluat în jurul orei 21.30, ora României, jucătorii reintrând pe teren în aplauzele publicului. UEFA a declarat că reluarea a fost decisă „în urma cererii făcute de jucătorii ambelor echipe”.

Citeste si: EURO 2021. Fluierul de start, azi la 22.00. Marea surpriză de la Campionatul European de Fotbal

Totodată, UEFA a anunțat oficial în cursul serii că jucătorul danez a fost stabilizat. "Respiră singur și poate să vorbească", a transmis agentul lui Christian Eriksen.  

Christian Eriksen, în stare stabilă după ce a ajuns de urgență la spital [Sursa foto: Twitter]

Finlanda, primul gol și prima victorie în istoria EURO

Meciul Danemarca- Finlanda a fost cu totul neobișnuit și după reluarea sa. Finlanda a reușit să înscrie la primul și singurul șut pe poartă din tot meciul. S-a întâmplat în minutul 60, când Pohjanpalo a deschis scorul cu o lovitură de cap pe colțul porții lui Schmeichel.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Danemarca a avut 24 de șuturi pe poartă, dar nu a reușit să egaleze nici măcar dintr-o lovitură de penalty, ratată de Hojberg în minutul 73. Meciul s-a încheiat 1-0 pentru Finlanda, echipă aflată la prima participare la un campionat european.

Citeste si: VIDEO- Patru meciuri din Campionatul European de Fotbal, la București

Și jucătorii Finlandei au stat cu inima împietrită în cele 18 minute cât a durat intervenția medicilor pe teren[Sursa foto: Twitter / UEFA]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si