Tânărul a câștigat ieri medalia de aur la Budapesta

" Astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei",

a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Declarația lui David Popovici după câștigarea medaliei de aur: „Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”

David Popovici a reușit o performanță unică în natația românească, cucerind două medalii de aur, la Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta 2022.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber, în aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Iohannis și Ciucă, mesaje de laudă pentru David Popovici: „Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României”

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă l-au felicitat miercuri seara pe tânărul sportiv David Popovici pentru cucerirea titlului mondial la proba de înot de 100 de metri liber.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Momente dramatice la Campionatul Mondial de la Budapesta. Înotătoarea Anita Alvarez a leșinat în bazin

"David a scris istorie şi astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României. Felicitări, David Popovici!", a transmis Nicolae Ciucă tot într-o postare pe pagina sa de Facebook.

David Popovici a cucerit aurul ieri, în proba de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si