Românul a fost pe podium la fiecare întoarcere și a terminat proba cu un timp de 1.40.79. Acesta a fost depășit doar de Sunwoo Hwang, campionul 2021, cu timpul de 1:39.72. Bronzul i-a revenit britanicului Tom Dean, cu 1:40.86.

Citește și: David Popovici, medalie de aur la 100 metri liber, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima. AUR și pentru Bianca Costea

„Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală. Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele pentru că încă urăsc bazinul scurt. Trebuie să mă adaptez, dar lucrurile arată bine. În prezent învăț și tocmai am venit de la o lecție“, a spus înotătorul de 18 ani.

David Popovici, medalie de aur la 100 metri liber, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima. AUR și pentru Bianca Costea

O nouă performanță remarcabilă pentru înotătorul român David Popovici. Sportivul de 17 ani a cucerit medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima. Și Bianca Costea a reușit să câștige aurul la Lima, la proba de 50 metri liber.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: David Popovici, elogiat înaintea CM Înot Juniori

David Popovici s-a clasat pe primul loc în  finala de la 100 metri liber,  cu timpul de 47.13  David Popovici s-a clasat pe primul loc în  finala de la 100 metri liber,  cu timpul de 47.13  secunde. Sportivul român a publicat pe pagina sa de Facebook imaginile cu proba de la Lima.

Un alt sportiv român care se calificase în finala de 100 metri liber masculin de la Lima, Sebastian Dinu, a obținut locul cinci în competiție. 

Pe locurile doi și trei, după David Popovici, s-au clasat croatul Jere Hribar, cu timpul 49.37 şi cipriotul Nikolas Antoniou, cu timpul 49.91.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si