Dacă ai simţit măcar o dată că te-ai săturat de toată agitaţia din capitală, de stresul provocat de trafic şi de preţurile mari, înseamnă că a venit vremea să îţi cauţi un alt oraş în care să îţi poţi continua activităţile, dar unde să poţi trăi liniştit, măcar pentru următorii ani. Dacă eşti lipsit de inspiraţie, ai ajuns unde trebuie, pentru că eşti pe cale să afli care sunt cele mai mari avantaje de a locui în Timişoara, un oraş modern şi plin de viaţă.

Iată de ce ar trebui să te muţi aici.

Preţuri mai mici la locuinţe

Deşi se află situat într-o zonă în plină dezvoltare, mulţumită firmelor de IT care îşi deschid birouri în zonă, oraşul de pe Bega are preţuri foarte accesibile în ceea ce priveşte locuinţele. Dacă pentru un apartament cu două camere ar trebui să plăteşti aici o chirie de aproximativ 250 de euro pe lună, preţul unui apartament de vânzare în Timişoara în zonă foarte bună se învârte în jurul sumei de 50.000 de euro. Preţul este unul foarte bun, ţinând cont de faptul că locuinţa este la cheie, adică este mobilată şi utilată, deci te poţi muta imediat ce ai semnat actele. E bine, totuşi, să ştii că cele mai scumpe apartamente din inima Banatului se află în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii, unde un metru pătrat costă aproape 1.500 de euro. În antiteză cu preţurile mari din centru sunt cele din cartierele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân, unde pentru un metru pătrat util vei plăti puţin peste o mie de euro.

Pe locul doi în topul celor mai scumpe apartamente se află cartierele Complexul Studenţesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia-Stadion, Torontalului, unde vei plăti peste 1.100 de euro pe metrul pătrat.

Oferte bune de joburi

Nu doar Bucureştiul are oportunităţi de angajare bune, ci şi Vestul ţării. Mulţumită proximităţii graniţei cu Ungaria, Timişoara atrage constant investitori străini, care deschid noi firme, majoritatea axate pe domeniul IT. În cazul în care nu ştiai, rata şomajului a scăzut în acest oraş, deşi era la un procent foarte mic încă de la începutul anului 2018.

Doar 1% din populaţia Timişoarei primeşte şomaj, ceea ce înseamnă că bănăţenii pun foarte mult preţ pe carieră, pe care o practică în domenii precum cel al electronicelor, al echipamentelor electrice sau al construcţiei de maşini. Judeţul Timiş este al doilea din ţară, după Bucureşti, în domeniul activităţilor de consultanţă în tehnologia informaţiei. Cu alte cuvinte, îţi vei găsi un loc bun de muncă în Timişoara mai uşor decât îţi imaginai.

În anul 2021, Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii

Deşi oraşul nu ducea lipsă de activităţi culturale, anul 2021 se anunţă unul cu adevărat interesant, pentru că toată atenţia Europei se va îndrepta către Timişoara, când aceasta va deveni Capitală Culturală a Europei. Evenimentele se vor desfăşura la fiecare pas, iar valul de turişti care vor ajunge aici va fi unul mare.
În afară de acest aspect, e bine să ştii că în Timişoara vei găsi clădirea-monument de la balconul căreia a fost proclamată Revoluţia din decembrie 1989, cea care găzduieşte Teatrul Naţional Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar Csiky Gergely, Teatrul German de Stat şi Opera Naţională Română din Timişoara.

Te-am convins? Ai alege Timişoara ca noul tău domiciliu?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si