Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Decât salariu mic, mai bine pe banii părinților. Datele arată că 1 din 4 tineri sub 24 de ani nu are un loc de muncă

Decât angajat pe salariul minim, mai bine acasă pe banii părinților. Este concluzia la care ajung tot mai mulți absolvenți care își caută un loc de muncă. Tinerii spun că nu se simt motivați să lucreze pe un salariu de 2.000 de lei care nu le acoperă nici cheltuielile de bază așa că preferă să amâne momentul angajării. Așa se face că unul din patru tineri sub 24 de ani nu are un loc de muncă.

Redactia Stirile Kanal D,

Decât salariu mic, mai bine pe banii părinților. Datele arată că 1 din 4 tineri sub 24 de ani nu are un loc de muncă

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Peste 1.000 de locuri de muncă au fost scoase la concurs de angajatorii veniți la acest târg de joburi din Iași. Candidații au fost puțini și majoritatea au plecat așa cum au venit: șomeri. Printre ei și Patricia. Ar fi vrut să se angajeze la Jandarmerie, însă a renunțat la idee când a aflat care sunt salariile.

Citește și: VIDEO- Românii sunt campioni la stat degeaba. Doi din zece tineri de la noi din țară nu merg la şcoală, nu muncesc şi nici nu urmează vreun curs de formare profesională

„Pentru mine în jur de 1.500 de euro sau 2.000 de euro mi-ar ajunge cam așa. Oferă cineva un salariu de genul acesta? Nu cred, dar am să văd cât o să-mi se ofere.

Mai rămân acasă și mă duc să caut un post cu salariu mai mare. Mai ceri sprijinul părinților? Da sau mă duc pe social media și s-ar ptea să fac și acollo bani.”

Tot pe ajutorul apropiaților se bazează și acest tânăr care visează la un loc de muncă bine plătit după ce va termina studiile. Mărturisește însă că nu se grăbește să se angajeze.

Citeste si: Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă- kanald.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Nicu Covaci în viață! Familia și prietenii i-au fost alături până la sfârșit. Video cutremurător: „Foarte trist era”- wowbiz.ro

„Aș mai aștepta puțin și aș mai apela nu doar la ajutorul părinților ci și a rudelor, prietenilor și după ce găsesc un loc de muncă cu un salariu destul de decent, să dau banii pe care i-am împrumutat.”

O altă categorie sunt absolvenții care și-ar dori să se angajeze, chiar și pe salarii mai mici, însă nu găsesc joburi în domeniul lor. Daniela are studii în genetică moleculară și are câteva luni bune de când încearcă să-și găsească un loc de muncă.

„Sunt studentă, abia am terminat și se așteaptă ca de pe băncile facultăți să ies, dacă se poate, cu 5 ani de experiență în domeniul muncii. De asemenea, să mă mulțumesc cu un salariu din care nu-mi pot plăti nici măcar chiria, utilitățile și să am un trai de viață decent. Cum te descurci? Să le dea Dumnezeu sănătate părinților, deci părinții mă ajută foarte mult, mă susțin.”

Recrutarea de noi oameni a devenit o provocare mare și pentru angajatori

De cealaltă parte, angajatorii spun că așteptările salariale ale candidaților sunt nerealiste, iar recrutarea de noi colegi este o provocare din ce în ce mai mare.

Bianca Chiriac, specialist recrutare: „Principala provocare cred că este nivelul de trai și nivelul de salarizare. Tinerii absolvenți fie de liceu sau absolvenți de învățământ universitar caută servicii cu salarii foarte mari. Trebuie să înțeleagă că ei trebuie să pornească de undeva și au șanse de a avansa, dar prin muncă.”

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

Datele Institutului Național de Statistică arată că 20% dintre proaspăt absolvenții de liceu sau facultate nu lucrează.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI