Close sidebar
Close sidebar

Detalii cutremurătoare despre pacienții de la Matei Balș. O a cincea victimă găsită carbonizată în baie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Spitalul Victor Babeş poate asigura 220 de paturi pentru preluarea pacienţilor internaţi la Spitalul Matei Balş, el subliniind că în ultima săptămână, inclusiv noaptea trecută, nu au existat probleme cu privire la furnizarea agentului termic la Institutul Matei Balş şi la blocurile din jurul acestuia. Dan anunţă că se va face un audit la nivelul celor 19 spitale care se află în administrarea Primăriei Generale şi că se vor aloca bani pentru remedierea eventualelor probleme privind siguranţa în unităţile sanitare.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE- Incendiu la Institutul ”Matei Balş”- O a cincea victimă a fost găsită carbonizată într-o baie

Un al cincilea pacient a fost găsit carbonizat într-o baie în pavilionul Instititului Matei Balş în care patru saloane au fost afectate vineri dimineaţă de un incendiu.

”Din păcate vă confirm că în urma incendiului de la Matei Balş este vorba despre cinci victime. Transmit condoleanţe familiilor”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode la Digi 24. 

Ministrul a precizt că are informaţia de la Poliţie, iar cadavrul a fost descoperit carbonizat într-o baie.

Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi de forţele de intervenţie în urma incendiului care a afectat vineri dimineaţă patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu COVID-19, la Institutul ”Matei Balş”.

"Sunt 5 pacienți care au ajuns la spitalul Universitarea. Toți aveau forme medii spre severe de COVID-19. Trei erau dependenți de oxigen.", a precizat Doctorul Cârstoiu la Antena 3.

"Pacienta intubata a venit cu arsuri ușoare spre medii de cai respiratorii superioare. A inhalat fum, dar având în vedere patlogie pulmonară pre-existența, COVID, protocolul prevede necesitatea suportului ventilator pumonara. Este stabilă pacienta.

“La ‘Marius Nasta’ au fost aduse patru persoane – două femei şi doi bărbaţi.

Avem disponibilitate până la 36 de locuri. În acest moment, avem 32 de locuri libere în secţia COVID”, a spus medicul. Ea a menționat că sunt alături de colegii noştri de la ‘Matei Balş’ şi de pacienţii de acolo. Aceștia din urmă trec printr-un moment foarte greu.

“Vârstele sunt între 62 şi 89 de ani. Una dintre femei este echilibrată. Unul dintre bărbaţi este cu necesar de oxigen crescut.

Din păcate, doi dintre pacienţi – o femeie şi un bărbat – au stare generală gravă şi au fost trimişi în Terapie Intensivă”, a relatat Mahler.
“Doi cu stare echilibrată, sunt pe secţia COVID, doi cu stare severă în Terapie Intensivă”, a spus Mahler.

Potrivit acesteia, pacienţii transferaţi de la ”Matei Balş” nu au arsuri.

Citeste si: Cine este muncitorul român care a murit în Germania, la Oktoberfest. A sfârșit la doar 20 de ani, după ce a fost lovit în plin de una dintre gondolele care circulau la viteză maximă- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Fumatul și vapatul vor fi interzise în aer liber (proiect al UE)- antena3.ro

Ea a tras un semnal de alarmă legat de infrastructura spitalelor, afirmând că este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice.

“Noi avem centrală proprie la Institutul ‘Marius Nasta’ şi am încercat să avem autonomie tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ. Au fost atunci controale tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale tocmai pentru a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. În acest moment, este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, lucrăm la acest lucru, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a arătat medicul.

Citeste si: Cine se află la conducerea Spitalului ”Matei Balș”, unde a avut loc incendiul de vineri dimineață

Citeste si: Medicul coordonator al centrului de vaccinare de la Rădăuţi neagă că ar fi vaccinat persoane eligibile pentru etapa a treia

Unde au fost transferați pacienții

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;

5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;

6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;

4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, dezvăluiri emoționante despre divorțul cu Alexandru Ciucu: ”Nu sunt complet vindecată”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fumatul și vapatul vor fi interzise în aer liber (proiect al UE)- antena3.ro

5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;

3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2

4 pacienți la Spitalul „Witting”;

4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;

7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI