El spune ca un asemenea lucru nu poate fi prezis, dar spune ca cetatenii isi pot lua masuri de protectie si trebuie sa invete cum sa actioneze in cazul unei catastrofe de acest fel. "Nu stim cand se va produce acest mare cutremur in Romania, dar cetatenii sa fie pregatiti, sa stie cum sa actioneze si orice actiune care se desfasoara in acest scop, de pregatire, este binevenita.

Sunt anumite indicatii in legatura cu ce trebuie sa facem in cazul unui cutremur. Unde sa ne adapostim daca stam la bloc, daca suntem pe strada sau ne aflam in masina", a declarat Constantin Ionescu la un post de stiri din Romania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Cutremurele care produc pagube materiale sau asupra populatiei sunt cele de peste 7 grade pe scara Richter, cutremure asemanatoare cu cel din 1977. Nu stim cu exactitate cand va fi Romania lovita de acest seism.

Se poate intampla maine sau chiar peste 40 de ani. Sunt institutii in lume care se ocupa de predictie, dar nu au reusit sa ajunga la un rezultat", a mai precizat acesta.

La nivelul Bucurestiului s-a realizat o harta speciala din punct de vedere seismic.

"La noi, pana la realizarea acestei harti, stiam ca un cutremur maxim posibil poate fi de 7,8 grade, dar in urma ultimelor cercetari am realizat ca avem posibilitatea unui cutremu maxim de 8,1 grade pe scara Richter. Zona Vrancea poate sa produca un astfel de cutremur", a precizat Ionescu. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si