DNA a anunțat joi că procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea au extins cercetările și punerea în mișcare a acțiunii penale, dar și reținerea pentru 24 de ore a uneia dintre asistentele medicale din cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare pentru infracțiuni de complicitate în luare de mită, complicitate în fals intelectual și în fals informatic. 

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat când putem renunța la certificatul verde. Medicul a făcut noi precizări

Alte două persoane reținute

Două persoane, fără calitate specială, au fost reținute pentru infracțiuni de complicitate la luare de mită, la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

„Cei trei suspecţi figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale şi registratorii din centrul de vaccinare Petea implicaţi în eliberarea certificatelor false de vaccinare şi cei interesaţi de obţinerea acelor certificate false. Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obţină adeverinţe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin,  cerând şi  primind în schimb sume de bani (250 -300 euro)”, a transmis DNA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Franța intră în stare de alertă sanitară

Cum se proceda?

Procurorii susțin că banii erau trimiși către asistenţii medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicaţi în activităţile infracţionale, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate. 

„Din probele administrate a reieşit că, în perioada 08 septembrie -02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează  în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495

de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat  suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, au mai adăugat procurorii din cadrul DNA.

Se desfășoară acte de urmărire penală și pentru alte persoane. Suspecților le-a fost adusă la cunoștință atât calitatea procesuală, cât și declarațiile, conform prevederilor din articolul 307 din Codul de procedură penală.  

Citeste si: VIDEO| Certificatul verde Covid-19 ar putea deveni OBLIGATORIU la locul de muncă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si