Daca a gresi de trei ori e omenesc, atunci cum poate fi calificat gestul doctoritei, care, fara sa-si stapaneasca meseria, era gata sa puna mana pe bisturiu si sa ia doua vieti, care abia incepeau in pantecul Adrianei?

"Asta am gresit! La valoarea asta eu m-am gandit.Nu trebuia sa(...) Am omis sa ma gandesc si la gemelara! 11.35

"Nu mi se pare normal.

In zece zile am avut trei diagnostice, ceea ce m-a decazut psihic", spune Adriana Nistor, pacienta.

Trei diagnostice gresite in zece zile! Sunt acuzatiile viitoarei mame, o femeie de 34 de ani, gravida in opt saptamani, cu gemeni. De la ea aflam chinul psihic la care a fost supusa de medicul ginecolog. 

Adriana sustine ca a fost la un pas sa fie macelarita pe masa ginecologului. Intai, i s-a spus ca are sarciuna extrauterina si ca trebuie sa i se taie jumatate de trompa. La urmatorul consult, a primit alt diagnostic:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Mi-a facut un eco abdominal, nu s-a vazut sarcina in uter, mi-a spus ca este extrauterina. Mi-a spus ca este mola si asta inseamna ca trebuie sa imi scoata uterul".

Apoi, a treia oara, a fost programata pentru chiuretaj pentru ca sarcina ar fi fost oprita din evolutie.  

"In primul rand pe mine ma nenorocea ca femeie. Si, in al doilea rand, imi nenorocea copiii.

Doi", spune pacienta.

Adriana Nistor merge si mai departe cu acuzatiile. Medicul ar fi stat cu mana intinsa la ea, ca s-o nenoroceasca pe masa de operatie.   

"Aceasta este dovada ca eu sunt insarcinata cu sarcina gemelara in curs de evolutie", spune femeia.

Este dovada vie ca in pantecele ei bat inimile pruncilor ei. Salvarea lor a venit de la o clinica privata, unde mama a aflat ca peste cateva luni va da nastere unor gemeni.

"Din punct de vedere moral imi reprosez mie ca medic ca m-am gandit la ce e mai grav. Ca sa-mi apar in primul rand pielea. Nu ca sa ma apar pe mine. Dar mi-a fost frica", spune Camelia Dima, medic ginecolog.

Conducerea unitatii medicale a deschis o ancheta interna, iar doctorul risca sa ramana fara locul de munca. Femeia insarcinata il va da in judecata si va cere daune morale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si