Alina Tolea, de profesie medic stomatolog, a dus in ultimii zece ani o lupta crancena cu cancerul. In urma cu sapte ani, medicii i-au spus ca mai are doar sase luni de trait, insa femeia a continuat sa lupte, a mers din spital in spital, a incercat mai multe tratamente pentru a scapa de moarte. In cele din urma, a reusit doar sa “pacaleasca” moartea cativa ani: la inceputul acestei saptamani, Alina Tolea a murit, la doar cateva zile dupa ce implinise 40 de ani.

Dacian Tolea si sotia sa, in urma cu doi ani

In urma cu ceva timp, Dacian Tolea scrisese pe blogul sau cati bani cheltuisera pentru a incerca sa o vindece pe femeie. Era un mesaj de multumire pentru cei care il ajutasera cu o vorba buna, dar si financiar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Daca ar fi sa facem un calcul, numai costurile ultimului an spun totul despre ajutorul primit, dar si despre ceea ce inseamnă lupta cu o astfel de boala.

Pentru radioterapie am platit circa 10.000 de lei (in plus fata de ce a suportat casa de asigurari), pentru operatia la coloana aproape 15.000 de lei (fara casa de asigurari), pentru tratamentul cu AMMONAPS (Burzsynski) 9000 de lei lunar, pentru vizita, consultatiile si analizele de la Viena, din luna ianuarie, circa 7.000 de lei, pentru tratamentele naturiste aproape 1000 de lei lunar, pentru tratamentele autohemo (ozonificarea sangelui) si cu vitamina C, incepute in aprilie, circa 4000 de lei lunar (intre 3 si 5 luni de zile).
Plus costurile aditionale la tratamentele clasice suportate de casa de sanatate, efectuate lunar la clinica privata (…) Asta inseamna, financiar vorbind, lupta pentru supravietuire si pentru o cat de cat buna calitate a vietii cand ai cancer generalizat, cand ai un copil de crescut (n.r. cei doi au un baiat de 16 ani) si pe alti suferinzi de ajutat, ca motivatii pentru lupta.Totalul e incredibil: peste 180.000 de lei intr-un an, adica circa 45.ooo USD (40.000 Euro)!!! Greu de comentat, imposibil de obtinut fara ajutor. Si nu doar in Romania…(…)
Alina Tolea si baietelul ei, care acum are 16 ani

Suntem, intr-adevar, intr-al saptelea an de cand medicii care s-au ocupat initial de tratament ne-au dat maximum sase luni, iar medicii cu care am interactionat in ultima perioada au fost surprinsi de reusita noastră. Intr-o comisie chiar s-a pus intrebarea daca pacientul cu o astfel de fisa mai traieste, daca este sigur ca dosarul din fata lor este al unui om care continua sa lupte”, scria anul trecut Dacian Tolea.

Inspirat de suferinta lui si a sotiei, Dacian Tolea a infiintat o asociatie, "Tree Of Life" (treeoflife.org.ro), prin care strange fonduri pentru a pune bazele unui centru de suport pentru bolnavii de cancer si familiile lor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si