Drob de Paște 2023. Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Paște. Mai jos vă prezentăm o rețetă delicioasă de drob de miel pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingredinte pentru cel mai bun drob de miel

Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina

2 cepe

3 legaturi de ceapa verde

150 g unt

Citește și: Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște. Delicioase și simplu de făcut!

3 legaturi de usturoi verde

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)

1 pahar de smantana

Verdeata (marar, patrunjel)

sare,

piper

1 prapur de miel

Modul de preparare al celui mai bun drob de miel

Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Primul pas este acela de a spăla prapurul și de a se lăsa în apă rece.

Măruntaiele de meil se vor spăla de mai multe ori și se vor opări pentru puțin timp în apă în clocot. Ulterior, organele de miel se vor fierbe timp de 30 de minute în apă sărată. După răcire, măruntaiele se vor tăia fin. De asemenea, tot mărunt se vor toca și legumele, ceapa, ceapă verde, usturoi verde, verdeață.

Citește și: Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Delicioase și simplu de făcut!

Următorul pas este acela de a pune la călit ceapa. După aceea se vor adăuga și restul compoziției și se va lăsa puțin timp la călit. Urmează să scurgeți de grăsime și să lăsați la răcit.

Urmează să bateți bine ouăle și să le amestecați cu restul compoziției. Ulterior veți adăuga și smântâna.

Prapurul se va scoate din apă și se va mai lăsa la scurs. După aceea, se va pune în tavă, iar compozișia se va înveli în el. Se va pune la cuptor, iar apoi se dă la foc mic până când prapurul va deveni rumen.

Citește și: Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si