Drob de Paște 2023. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci!
Drob de Paște 2023. Cel mai bun drob de miel are o reţetă ştiută doar de bunicile noastră. Iată care este cea mai simplă metodă de a prepara un drob de miel delicios!
Drob de Paște 2023. Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Paște. Mai jos vă prezentăm o rețetă delicioasă de drob de miel pe care trebuie să o încercați acasă!
1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
2 cepe
150 g unt
Citește și: Trei rețete de prăjituri perfecte pentru Paște. Delicioase și simplu de făcut!
3 legaturi de usturoi verde
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana
Verdeata (marar, patrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel
Primul pas este acela de a spăla prapurul și de a se lăsa în apă rece.
Măruntaiele de meil se vor spăla de mai multe ori și se vor opări pentru puțin timp în apă în clocot. Ulterior, organele de miel se vor fierbe timp de 30 de minute în apă sărată. După răcire, măruntaiele se vor tăia fin. De asemenea, tot mărunt se vor toca și legumele, ceapa, ceapă verde, usturoi verde, verdeață.Citește și: Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Delicioase și simplu de făcut!
Următorul pas este acela de a pune la călit ceapa. După aceea se vor adăuga și restul compoziției și se va lăsa puțin timp la călit. Urmează să scurgeți de grăsime și să lăsați la răcit.
Urmează să bateți bine ouăle și să le amestecați cu restul compoziției. Ulterior veți adăuga și smântâna.
Prapurul se va scoate din apă și se va mai lăsa la scurs. După aceea, se va pune în tavă, iar compozișia se va înveli în el. Se va pune la cuptor, iar apoi se dă la foc mic până când prapurul va deveni rumen.
Citește și: Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023