Floriile 2022. De fiecare dată, sărbătoarea Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi cu o săptămână înainte de  Învierea Domnului Iisus Hristos  . 

Floriile 2022 dată tradiții obiceiuri

Pe ce dată sunt Floriile în acest an?

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din fiecare an. În acest sens, creștinii o respectă cu strictețe pentru a întâmpina așa cum trebuie Învierea Domnului Iisus Hristos.

În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprile.

Prin urmare Floriile vor pe data de 17 aprilie 2022. Potrivit calendarului creștin ortodox, în ziua de Florii se mânâncă pește, fiind Pe 17 aprilie 2022, credincioșii merg la biserică, unde participă la slujbă și duc ramuri de salcie. Acestea sunt sfințite de preoți, iar ulterior credincioșii le duc acasă și le pun lângă o icoană. Potrivit tradiției, cei care au astfel de ramuri de salcie sunt feriți de rele și de boli pe tot parcursul anului.  sărbătoare cu cruce roșie.

Citeste si: Moşii de vară 2022: Pe ce dată pică Sâmbăta Morţilor si ce este bine să dai de pomană?

Sărbătoarea Floriilor mai poartă numele în calendarul ortodox de Intrarea Domnului în Ierusalim. Duminica Floriilor este ziua în care creștinii își amintesc de momentul în care Domnul Iisus Hristos a ajuns în Ierusalim, călare pe mânzul asinei, iar în jurul său erau cei 12 apostoli. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În clipa în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii au venit într-un număr mare pentru a-l întâmpina pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, una dintre cele mai mari minuni ale lumii. Oamenii care s-au adunat aveau în mână ramuri de măslin și finic și recunoscându-l drept adevăratul Mântuitor.

Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide ultima săptămână pe pământ din viața lui Iisus. După Florii începe Săptămâna Patimilor când are loc Paștele sau minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Floriile 2022 dată tradiții obiceiuri

Tradiții și obiceiuri de Florii

Pe 17 aprilie 2022, credincioșii merg la biserică, unde participă la slujbă și duc ramuri de salcie. Acestea sunt sfințite de preoți, iar ulterior credincioșii le duc acasă și le pun lângă o icoană. Potrivit tradiției, cei care au astfel de ramuri de salcie sunt feriți de rele și de boli pe tot parcursul anului. 

Citeste si: Paştele ortodox 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte în acest an? Tradiţii şi obiceiuri

Ramurile de salcie din ziua Floriilor reprezintă un simbol al biruinței vieții împotriva morții și amintesc de ramurile de măslin și finic pe care creștinii le țineau în mână când l-au întâmpinat Iisus Hristos la intrarea în Ierusalim. 

În ziua de Florii, credincioșii nu au voie să se spele pe cap, fiindcă se spune vor albi mai devreme decât de obicei.

Se spune că cei care au ținut post și s-au împărtășit în ziua de Florii vor avea de noroc, sănătate și vor fi feriți de rele.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În diferite zone din țară se coc anumite plăcinte care vor fi date de pomană celor săraci. Totodată, ziua de Florii indică cum va fi vremea de Paște. 

Pe 17 aprilie este dezlegare la pește. Astfel, cei care care postesc pot consuma pește și produse din pește care sunt considerate aducătoare de noroc.

Citeste si: Zile cu dezlegare la peşte în Postul Paştelui 2022. Calendar ortodox


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si