Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani era din Suceava și lucra ca funcționară la Direcția de Finanțe. Potrivit surselor jurnaliștilor de la monitorulsv.ro, românca își achiziționase două sejururi în Egipt, pentru a petrece o vacanță mai lungă.

Vacanța a avut pentru Roxana un final tragic

Conform unui comunicat al Ministerului de Extrene, Ambasada României la Cairo a fost înștiințată telefonic, la data de 3 iulie a.c.,

de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce care se afla în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

Citeste si: Atacuri rechini Egipt 2022: Filmul tragediei de la Marea Roşie

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se precizează în comunicat.

MAE a mai menționat că ambasada de la Cairo nu a primit deocamdată alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident, arătând că dialogul cu autoritățile egiptene și cu companiile de turism implicate continuă și că „ambasada este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale”.

Citeste si: VIDEO| Româncă ucisă de rechin într-o stațiune de lux din Egipt

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”.

Roxana s-a stins din viață la doar câteva ore după ce, în același loc, un rechin a atacat o austriacă în vârstă de 68 de ani.

Cine este Elisabeth, austriaca de 68 de ani care a fost sfâșiată de rechini cu câteva ore înainte ca Roxana să aibă același sfârșit tragic

Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 este turista din Austria care a fost atacată sâmbătă de rechinul din specia Mako în timp ce făcea snorkeling în apele Mării Roșii din Egipt, în zona stațiunii Hurgada. Femeia era de aproximativ 5 ani stabilită în Egipt, alături de soțul ei egiptean.

Citeste si: Cum te fereşti de rechini când înoţi în largul mării?

Anunțul morții tragice a lui Elisabeth Sauer a fost făcut de reprezentanții Partidului Vezilor din Kramsach, partid în cadrul căreia a activat și victima care, în perioada 1994 to 2004 a îndeplinit funcția de conslier municipal din partea acestui partid, scrie publicația britanică  Metro. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Elisabeth Sauer, turista de origine austriacă care a fost atacată de rechin

[Sursa foto: Facebook/The Green Kramsach]

Un alt turist care se afla în apropiere în momentul producerii atacului-fulger a declarat că rechinul a înhățat-o și a tras-o sub apă, iar femeia nu a mai apucat să strige după ajutor. Potrivit primelor informații, femeia a reușit să ajungă până la mal, cu toate că era grav rănită. Aceasta a decedat la scurt timp, din cauza hemoragiei puternice. 

Citeste si: Egiptul a închis plajele la Marea Roșie după atacul rechinului ucigaș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si