China domină lista celor mai bogate femei ajunse miliardare prin forțe proprii, potrivit topului Hurun Global Rich List 2023.

Citește și: Anamaria Prodan este răsfățată de iubitul său. Impresara a fost surprinsă de cadoul primit

Pe locul întâi în acest top este, însă o americancă, așa-numita „regină a acoperișurilor” din Oklahoma, Diane Hendricks, în vârstă de 76 de ani.

Cine este Diane Hendricks, "regina acoperișurilor"

Americanca de la ABC Supply a fost desemnată pentru prima dată cea mai bogată femeie din lume care și-a obținut averea prin forțe proprii.

Citește și: A început postul Ramadan! Alina Gorghiu, președinta Senatului a subliniat importanța drepturilor minorităților etnice

Diane Hendricks deține o avere netă de 17 miliarde de dolari, potrivit The Economic Times. Înainte să conducă o afacere de succes în domeniul construcțiilor și să fie producătoarea unor filme de succes, ea a găsit secretul îmbogățirii prin căsătoria cu un talentat om de afaceri.

Hendricks, fiica unor fermieri de lactate, a avut primul copil la vârsta de șaptesprezece ani și a lucrat ca iepuraș Playboy pentru a-și plăti facturile.

A cunoscut viața de lux după ce a divorțat de primul ei soț și când l-a cunoscut pe Ken Hendricks. În 1975, ea vindea case la comandă, iar Ken era antreprenor de acoperișuri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

S-au căsătorit și au devenit parteneri de afaceri. În 1982, și-au folosit liniile de credit pentru a asigura un împrumut care le-a permis să înființeze ABC Supply, cel mai mare distribuitor angro din SUA de acoperișuri, ferestre, jgheaburi pentru clădiri rezidențiale și comerciale.

O femeie din India, pe locul doi în topul femeilor

Radha Vembu

Radha Vembu

Radha Vembu a fost menționată pe locul doi în Hurun Global Rich List 2023, după ce averea ei a crescut exponențial în ultimul an.

Indianca a urcat 103 locuri în ultimul an în clasamentul miliardarilor pentru a deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 4 miliarde dolari obținută pe cont propriu.

Citește și: Vești bune pentru români! Guvernul va acorda pachete cu 24 de kilograme de alimente înainte de Paște

Afacerile principale ale lui Radha Vembu sunt în industria software și în servicii. Radha Vembu este managerul de produs al Zoho Mail, compania a cărei director este fratele ei, Sridhar Vembu.

Radha Vembu și-a obținut averea din participația ei la Zoho Corp, firmă care oferă software de afaceri în cloud. 

Regina imobiliarelor din China

Wu Yajun

Wu Yajun

Wu Yajun, o femeie de afaceri în vârstă de 58 de ani, este cunoscută popular drept Regina proprietăților din China.

Ea și-a anunțat recent demisia de la compania ei imobiliară Longfor Properties, iar motivul din spatele acestui lucru a fost declarat a fi sănătatea și vârsta ei.

Deși nu va mai funcționa ca președinte și director executiv al companiei, va continua să acționeze ca un consilier pentru dezvoltarea strategică a companiei. Wu Yajun este un inginer devenit miliardar.

Cea mai bogată femeie din lume

Cea mai bogată femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers, în vârstă de 70 de ani, de la L'Oreal.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Averea ei se ridică la 80 de miliarde de dolari, potrivit ediției din 2023 a topului Hurun Global Rich List.

Francoise Bettencourt Meyers, cea mai bogată femeie din lume

[Sursa foto: Instagram]

Franțuzoaica Bettencourt Meyers are 70 de ani și a moștenit imperiul L'Oréal, fiind singurul copil, moștenitoarea lui Liliane Bettencourt și nepoata fondatorului L'Oréal, Eugène Schueller. 

Ea nu este doar femeie de afaceri, ci și filantropă, scriitoare și pianistă.

Pe lista femeilor miliardar care și-au clădit singure averea se află și Rihanna, Kim Kardhasian sau Oprah Winfrey.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si