Close sidebar
Close sidebar

Eurodeputatii vor sa interzica shaorma in Europa. Ce au descoperit in ingrediente

Produsele fast food, precum shaorma sau kebab-ul, ar putea fi interzise in Europa din cauza riscului pe care il prezinta pentru sanatate, potrivit Adevarul.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Eurodeputatii vor sa interzica utilizarea aditivilor alimentari, in special fosfatii, care pastreaza aroma carnii, din cauza legaturii care ar exista intre acestia si afactiunile cardiovasculare.

"Eurodeputatii din cadrul Comisiei de Sanatate au exprimat ingrijorari serioase cu privire la consecintele asupra sanatatii ale fosfatilor utilizati ca aditivi alimentari. Ei au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizarii acidului fosforic, difosfatilor, trifosfatilor si polifosfatilor (E338-452) in carnea pentru  kebab si shaora, fie ea provenind de la ovine, vite, pasari de curte", se arata intr-o declaratie a Parlamentului European.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Propunerea va fi votata pe 11 decembrie in plenul Parlamentului European. Daca este respinsa, viitorul acestor felul populare de mancare va ramane subiect de dezbatere.

Un studiu stiintific din 2012 arata ca exista o potentiala legatura intre aditivii fosfati din alimente si riscul cardiovascular crescut. Un alt studiu din 2013 sugereaza o legatura intre o dieta bogata in fosfor si cresterea mortalitatii americanilor, mai adauga sursa citata.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI