Anual, radio-difuzorii achită o taxă pentru a participa la cea mai cunoscută competiție muzicală din lume, dar suma diferă în funcție de mărimea țării. Conform jurnaliștilor de la BBC, unor țări li s-a cerut să plătească o taxă mult mai mare pentru ediţia de anul viitor, după ce Rusia a primit interdicție de participare la Eurovision. Un mare contributor financiar, ţara a fost exclusă din competiție după ce a început războiul din Ucraina.

„Pe lângă costurile semnificative ale taxelor de înregistrare, precum și costul șederii în Marea Britanie – ne-am confruntat și cu o lipsă de interes din partea sponsorilor, așa că am decis să direcționăm resursele existente către finanțarea proiectelor naționale curente și planificate”, a transmis postul public de radiodifuziune din Muntenegru, RTCG.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV? Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia

Costul total pentru participarea tuturor posturilor publice implicate se ridică în mod normal la aproximativ 5 milioane de lire sterline, dar suma exactă pe care o plătește fiecare participant nu va fi făcută publică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult, jurnaliștii de la BBC au transmis că există şi alte țări care se gândesc să se retragă din competiția muzicală, ca urmare a costurilor mult mai mari.

Cât va plăti BBC pentru a organiza Eurovision 2023, care va avea loc la Liverpool

Cei doi radio-difuzori care s-au retras- RTCG și MRT (din Macedonia de Nord) - nu au reușit să treacă de semifinalele din ediția din 2022 de la Torino.

MRT a transmis printr-o declarație că „taxa de înregistrare majorată pentru participare”, precum și criza energetică din Macedonia de Nord, i-au forțat să ia această hotărâre.

Citeste si: Numărul rușilor uciși în Ucraina se apropie de 65.000. Anunțul a fost făcut de Volodimir Zelenski

Organizatorii Eurovision au declarat că „se angajează să mențină costurile de participare cât mai accesibile” şi că taxele sunt „calculate în funcție de numărul de țări care concurează”, luând în considerare „mărimea relativă și situația financiară a fiecărui membru".

O listă completă a țărilor care vor participa la concurs anul viitor va fi confirmată în cursul acestei săptămâni.

Citeste si: Finlanda, avertisment dur pentru Vladimir Putin: „ Dacă Rusia apelează la o lovitură nucleară, aceasta va fi ultima ei greșeală”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si