Calcul media finală evaluare națională 2022. Pe 14 iunie absolvenții claselor a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, pe 16 iunie vor avea proba scrisă la disciplina Matematică, urmând ca pe 30 iunie să fie viitoare ulterior, după soluționarea contestațiilor.

calcul medie notă promovare evaluare națională 2022

Cum se calculează media finală la Evaluarea Națională

Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN, unde:

MA= media de admitere

ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;

EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Începând cu septembrie 2023, sistemul de educație din România va funcționa pe cu totul și cu totul alte baze”

Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

calcul medie notă promovare evaluare națională 2022

Care este nota minimă pe care trebuie să o iei pentru a promova examenul din clasa 8-a

Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculat indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

Astfel, nu există o notă minimă prin care candidații să promoveze examenul de Evaluare Națională. Notele de la Evaluarea Națională se vor aduna, iar rezultatul se va împărți la doi, de o reieși media elevului la examenul de Evaluare Națională.

Citeste si: Evaluarea Națională 2022. Lista obiectelor interzise în timpul examenelor

Media din clasele V-VIII este inclusă în calculul final al mediei de admitere la liceu. Cu toate acestea, un procent mai mic decât media de la Evaluarea Națională care contează mai mult pentru a putea ocupa un loc la liceul dorit.

Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Astfel, cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor.

Pe 14 iunie elevii susțin proba la Limba și literatura română, pe 16 iunie la Matematică, iar pe 17 iunie va avea loc proba la limba și literatura maternă.

Pe 23 iunie apar primele rezultate, iar până pe 24 iunie, la ora 12:00 candidații nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Lista actelor necesare pentru a avea nevoie de examenul de Evaluare Națională 2022

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si