Sfaturile noastre ar fi, cum au fost și în toiul verii când era dublu sau triplu numărul de turiști pe litoral, să se respecte indicațiile salvamarului. Asta în primul rând. Și după aceea, să avem grijă să nu ne aventurăm în apă, să nu riscăm pentru că, la 71 ani, cum a fost cazul bărbatului înecat la Olimp, nu mai ești tu în stare să înoți și să te mai salvezi.

Dacă știi din start că ai o vârstă înaintată, stai mai la mal să fii în siguranță. Poți să faci infarct, poți să faci AVC. Te îneci la 20 de centimetri în apă”, a declarat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Gelu Vătămănescu, șef Serviciul Salvamar Eforie.

”Nu este indicat să intervină oamenii de pe plajă”

De multe ori, cei aflați pe plajă încearcă să intervină pentru a salva persoanele aflate în apele învolburate ale mării. Gelu Vătămănescu spune că nu este recomandat.

Zeci de oameni au murit pe litoral în acest sezon

Zeci de oameni au murit pe litoral în acest sezon

”Nu este indicat să intervină oamenii de pe plajă. Au existat cazuri în care a intervenit o persoană de pe plajă și a murit nevinovată. Și-a dat viața pentru un iresponsabil care și-a lăsat copilul în apă. Cel mai bine să nu intervii, doar salvamarul. Cine e de meserie să intervină”, a mai spus șeful salvamarilor din Eforie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Programul „Litoralul pentru toți” a început! Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine faţă de vârful sezonului

Final de sezon pe litoral

Final de sezon pe litoral

[Sursa foto: Salvamar Eforie Nord - Facebook]

”Un sezon estival cu multă lipsă de respect, jigniri, insulte la adresa salvamarilor”

Cum se încheie sezonul estival 2023? ”Multă lipsă de respect, multă indiferență față de salvamari, multe jigniri, multe insulte aduse salvamarului, multe neînțelegeri. Noi nu suntem aici ca să stricăm concedii. Când este vreme bună, nici nu se știe că suntem pe plajă. Nu deranjăm pe nimeni. Când este marea agitată și este furtună, haideți să respectăm cu toții. Și noi vrem să ajungem seara înapoi acasă la familiile noastre, și noi vrem să trăim alături de familii, copii”, a mai spus Gelu Vătămănescu.

Zeci de oameni au murit pe litoral în acest sezon

Zeci de oameni au murit pe litoral în acest sezon

Citește și: Bilanțul victimelor de pe litoral crește. Un bărbat de 71 de ani a fost înghițit de ape în stațiunea Olimp. I s-a făcut brusc rău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si