Fazele lunii august 2021. Ciclul lunar este format din patru faze principale, și anume Luna nouă, Primul Pătrat (Primul sfert), Lună plină, Ultimul pătrat (al doilea trimestru). Toate aceste cicluri merg de la iluminarea totală a satelitului, Lună plină, până la ascunderea sa totală, Luna nouă. Iar atunci când Luna nu se vede este Lună nouă. O săptămână mai târziu, când se întoarce un sfert de tură, se poate vedea una dintre jumătățile lunii iluminate și se numește Semilună, iar peste o săptămână, atunci când se aliniază cu Soarele și Pământul se poate vedea în

întregime și se numește Lună plină.

Fazele lunii August 2021. Când este Lună Nouă şi Lună Plină? 

8 august, ora 16:50 – Lună Nouă;
15 august, ora 18:20 – Primul Pătrar; 22 august, ora 15:02 – Lună Plină;
30 august, ora 10:13 – Ultimul Pătrar.

Fazele lunii august 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?
Fazele lunii august 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 27 iulie 2021. Vești extrem de bune pentru unele zodii

Totodată, observația Lunii își datează din cele mai vechi timpuri și a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice, cum ar fi cultura Egipteană sau Babiloniană.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Faza de Lună plină corespunde momentului în care Luna este exact opusul Soarelui relativ la Pământ. Luna răsare atunci când apune Soarele.

Când este Lună Nouă în august 2021?

Când Luna este între Soare și Pământ, este Lună nouă. Luna se află în mișcare în jurul Pământului, în timp ce Pământul se învârte, el însuși, în jurul Soarelui. Astfel, acesta este motivul pentru care este indicată în tabelele fazelor lunare o oră exactă.

Luna plină nu durează de fapt toată noaptea.

Fazele lunii august 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?
Fazele lunii august 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscopul săptămânii- Ce ne-au pregătit astrele

Totodată, timpul necesar lunii pentru a înconjura Pământul este de 27,32 zile. Este diferit de timpul dintre două luni pline, care se numește perioada sinodică.

Perioada sinodică este numărul de zile între 2 luni pline de 29,53 zile. Această durată este de fapt mai lungă decât orbita Lunii în jurul Pământului (27,32 zile). 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si