Femeia care i-a trimis o scrisoare otrăvită cu ricină lui Donald Trump în 2020 a primit o condamnare la aproape 22 de ani de închisoare.

Citește și: VIDEO- „Regele Crypto”, ucis și aruncat într-o canalizare din Bulgaria

Pascale Ferrier, în vârstă de 56 de ani, a pledat vinovată la acuzațiile de folosirea armelor biologice, potrivit Al Jazeera.

Pascale Ferrier a fost condamnată la 262 de luni de închisoare – aproape 22 de ani- pentru că a trimis scrisori de amenințare către președintele Trump care conțineau otravă cu ricină.

Plicurile otrăvitoare au ajuns la Casa Albă în 2020.

Tentativă de otrăvire a președintelui SUA

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, Pascale Cecile Veronique Ferrier, în vârstă de 56 de ani, cu dublă cetăţenie, candiană și franceză, a pledat vinovată pentru încălcarea legilor privind armele biologice.

Ea a trimis scrisori pline de ricină extrem de toxică către Donald Trump şi către opt oficiali din statul Texas, a declarat joi Departamentul de Justiţie într-un comunicat de presă.

Ricinul este o plantă perenă ce aparține de familia „Euphorbiaceae” specia „Ricinus”. Uleiul de ricin conține toxalbumina ricină, care este o substanță toxică conținută în semințe. Pe lângă utilizarea lui în medicină, uleiul de ricin este extins folosit în industria chimică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pascale Ferrier

Pascale Ferrier

Cine este Pascale Ferrier și de ce vroia să-l otrăvească pe Trump

Pascale Ferrier, din Quebec, a fost arestată în septembrie 2020 la punctul de trecere a frontierei dintre Fort Erie, Ontario și Buffalo, New York, după ce ar fi trimis o scrisoare adresată lui Trump, care conținea substanța extrem de toxică, potrivit CBC News.

La momentul arestării, femeia avea o armă de foc asupra ei.

Femeia postase multiple mesaje de amenințare pe Twitter sub un hashtag care susținea uciderea președintelui, #killtrump. Ea îl poreclise pe Donald Trump „clovnul tiran urât”.

Ferrier, care locuia în SUA până în 2019, a fost deportată în Canada după ce autoritățile au descoperit că a depășit viza de șase luni și ar fi comis o infracțiune în timp ce se afla în America.

Deportarea brutală din timpul mandalului lui Donald Trump pare să fie motivul furiei cetățenei franco-canadiene.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Presa americană a relatat în 2020 că femeia fusese arestată anterior și pentru deținerea unei arme fără licență și pentru rezistența la arestare. S-a descoperit și că ea avea un permis de conducere fals.

Plicul toxic adresat lui Trump a fost interceptat în septembrie 2020 la unitatea de sortare a corespondenței de la Casa Albă din Washington, unde personalul Serviciului Poștal din SUA l-a semnalat ca suspect și a contactat FBI.

Fără legătură cu acest caz, scrisori cu ricină au fost trimise, de asemenea, în 2013, președintelui american de atunci, Barack Obama, și primarului New York-ului Michael Bloomberg.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si