FINALA EUROVISION 2022.  Finala concursului Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, pe 14 mai.

Anul acesta, la Eurovision, 18 țări concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 18 ţări, în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

România nu a câștigat niciodată Concursul cântecului european, dar a fost de câteva ori foarte aproape. Cele mai bune clasări au fost două locuri trei, în 2005 și 2010.

Care au fost piesele înscrise inițial

Înainte de finala Eurovision 2022 din mai, WRS, pe numele lui real Andrei Ursu, trebuie să treacă marele hop al semifinalei, pentru a se asigura că mai cântă o dată în fața întregii Europe, în actul final al competiției muzical. Acesta va încerca să egaleze sau să depășească cele mai bune performanțe ale României din istoria participărilor la Eurovision.

46 de piese au fost înscrise, inițial, la selecția Eurovision România. Doar 10 melodii, alese de juriul Eurovision România 2022 – Ozana Barabancea, Cristian Faur, Randi, Alexandra Ungureanu (compoziţie muzicală şi sound-design) și compozitorul Adrian Romcescu – au ajuns în finală.

Alex Parker & Bastien – „All this love”

Andrei Petruș – „Take me”

Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”

Citeste si: WRS, pregătiri pentru Eurovision-Italia

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dora Gaitanovici – „Ana”

Gabriel Basco – „One night”

Kyrie Mendél – „Hurricane”

MØISE – „Guilty”

Petra – „Ireligios”

Vanu – „Never give up”

și WRS – „Llamame”

Care sunt piesele care vor intra in concurs la Semifinala 2 a concursului Eurovision 2022?

Reprezentantul țării noastre, WRS, calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai şi va fi difuzată în direct şi în exclusivitate la TVR. 

Astfel, ocupanţii primelor 10 poziţii din fiecare semifinală se vor califica pentru finala concursului Eurovision 2022, ce va avea loc sâmbătă seară, 14 mai 2022.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Finala Eurovision 2022: Pe ce dată aflăm marele câştigător?

Cele cinci ţări care alcătuiesc grupul "Big Five", mai exact Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania se vor califica automat în marea finală, întrucât ele oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului, European Broadcasting Union (EBU).

Țările care vor intra pe scena Eurovision 2022 la Semifinala 2 – prima parte sunt: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;

Țările care vor intra pe scena Eurovision 2022 la Semifinala 2 a doua parte sunt: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 18 ţări reprezentate în semifinala de marţi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

Joi seară vor putea vota telespectatorii ţărilor participante în cea de-a semifinală. Lor li se vor adăuga telespectatorii din Germania, Spania şi Marea Britanie.

Prezentatorii concursului Eurovision vor anunţa momentul în care liniile sunt deschise pentru votare. Un juriu alcătuit din profesionişti din industria muzicală va vota la rândul său, iar opţiunea juriului va reprezenta 50% din rezultatul final al procedurii de votare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si