Un incendiu a izbucnit marți la una dintre cele mai vechi clădiri din Copenhaga! Flăcările au cuprins emblematica turlă a clădirii Old Stock Exchange, care s-a prăbușit în acoperiș, informează Sky News.

Mai multe opere de artă au fost salvate din clădirea istorică

Echipajele de urgență s-a îndreptat de urgență către Old Stock Exchange, în timp ce un fum gros se ridica spre cer.

Momentan nu au fost raportate răniri.

"Suntem întâmpinați de o priveliște teribilă. Borsenul este în flăcări", a scris Camera de Comerț pe X.

Flăcări Bursă Copenhaga

Imagini de la incendiul din Copenhaga.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un șofer a scăpat ca prin minune, după ce mașina pe care o conducea a fost spulberată de tren, în județul Argeș

Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare arătau lucrări de artă care erau scoase din clădirea, care datează din anul 1625. Clădirea istorică, situată lângă parlamentul danez și cu o turlă de 56 m în formă de turnuri întrepătrunse de patru dragoni, era în renovare când a izbucnit incendiul, mai informează sursa citată. 

Clădirea era adesea folosită pentru cine de gală, conferințe și evenimente, însă nu era deschisă publicului. 

Încă nu știe motivul izbucnirii incendiului

Ministrul danez al Culturii, Jakob Engel-Schmidt, a scris pe Twitter că 400 de ani de patrimoniu cultural danez au fost arși în flăcări. El a spus că a fost "emoționant" să vadă cum trecătorii au ajutat echipele de intervenție "să salveze comorile de artă și imaginile emblematice din clădirea în flăcări". 

Flăcări Bursă Copenhaga

Imagini de la incendiul din Copenhaga.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Meșterul local Henrik Grage a declarat pentru televiziunea daneză că a fost o zi tragică. "Aceasta este Notre-Dame a noastră", a spus el, comparând-o cu incendiul care a cuprins acoperișul și turla catedralei din centrul Parisului în anul 2019, scrie BBC.

Citește și: Ce gest teribil a făcut un român internat într-un spital din Italia? Costică era conectat la oxigen

De asemenea, poliția din Copenhaga a anunțat că evacuează clădirile de pe strada unde se află Bursa Veche, inclusiv Ministerul de Finanțe. Aceștia au declarat că oamenii ar trebui să se aștepte ca zona să fie izolată pentru o perioadă de timp. Momentan nu se știe de la ce a pornit vâlvătaia, însă o anchetă va începe în acest caz.

@andershemmingsen.dk RIP Dragespiret 💔 #copenhagen #denmark #fire #børsen #cph #københavn ♬ original sound- Anders Søby Hemmingsen


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si