Florii 2023. Sărbătoarea Floriilor reprezintă una din cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc. Sărbătoarea este așteptată cu mare fast de către creștin-ortodocși. Aceasta simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim, orașul unde a început să fie celebrată.

De asemenea, Floriile reprezintă prima ocazie în care Mântuitorul a acceptat să fie tratat regește și să se numească Împărat.

Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în marea zi de sărbătoare

Florii 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în marea zi de sărbătoare

Florii 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în marea zi de sărbătoare

[Sursa foto: PixaBay]

„Domnului să ne rugăm,

Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Citește și: Paștele catolic și cel ortodox. Diferențe și asemănări în celebrarea sărbătorii

Ce nu este bine să faci în această zi

În această zi este complet interzis să speli sau să calci rufe. Este o zi sfântă, marcată cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox. De asemenea, creștinii nu trebuie să se spele pe cap în această zi. 

De Florii  este bine să nu ne certăm, pentru că certurile vor fi reluate pe tot parcursul anului.

Nu trebuie să uităm de cei plecați dintre noi. Mormintele celor decedați nu trebuie uitate, altfel, potrivit tradiției, nu vom beneficia de sprijin la bătrânețe.

Citește și: Duminica Floriilor 2023. Este zi cu dezlegare la pește! Două rețete delicioase de post

Nu se plantează pomi în săptămâna dinaintea Floriilor și nici nu se sădesc flori. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si