Conform unui comunicat al Penitenciarului Bistriţa, în decursul săptămânii trecute, doi deținuți care prezentau simptome au fost fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19. În zilele următoare au fost testaţi şi restul deținuților, iar rezultatul a arătat că 63 erau pozitivi. Totodată, în urma testărilor realizate la nivelul penitenciarului, au fost confirmați pozitiv şi doi poliţişti de penitenciare. 

Citeste si: Unul dintre românii cu COVID-19 transferați în Ungaria a decedat

Focar de infecție cu COVID-19 la Penitenciarul din Bistriţa

,,Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind suprevegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimtomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%. Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor. S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deţinuţilor confirmaţi pozitiv, această activitate fiind în desfăşurare”, a informat Penitenciarul Bistriţa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Penitenciarul Bistriţa a menționat că activitatea penitenciarului se desfăşoară în condiţii optime şi nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi.

În prezent nu se cunoaște sursa de infectare a deţinuţilor. Aceasta va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice care este în desfăşurare.

Citeste si: VIDEO| Diana Șoșoacă, scandal transmis LIVE în curtea spitalului Marius Nasta din Capitală: „Aici se comit crime!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si