China, unde poluarea din marile orase se afla la un nivel alarmant, sustine agresiv constructia de vehicule electrice si a alocat zeci de miliarde de dolari investitiilor, cercetarilor si subventiilor, multi constructori auto fiind incurajati sa lanseze proiecte.

Tesla, Daimler si General Motors se numara printre companiile care au anuntat deja planuri de constructie a unor vehicule electrice in China, unde autoritatile vor ca pana in 2025 o proportie de cel putin o cincime din vanzarile de automobile din tara sa fie electrice sau hibride.

Grupul Ford, ale carui vanzari in China au scazut cu 7% in acest an, a anuntat marti, intr-un comunicat, ca a semnat un memorandum de intelegere cu Zotye Auto pentru constructia unui nou brand sub care sa fie comercializare vehicule electrice. Ambele companii vor detine participatii egale de 50% la compania mixta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Detaliile financiare ale acordului nu au fost facute publice.

Posibila compania mixta a Ford cu Zotye Auto ar fi o extindere a angajamentelor facute de compania americana pentru fabricarea de automobile electrice in China. In luna aprilie, Ford a prezentat planurile de a oferi pana in 2025 versiuni electrice sau hibride pentru toate modelele pe care le construieste in China cu partenerul Chongqing Changan Automobile.

Totusi, compania a precizat ca va avea o abordare precauta, din cauza incertitudinilor legate de interesul consumatorilor si politica guvernamentala.


Zotye, descrisa de Ford ca lider pe piata chineza a automobilelor electrice mici, a vandut peste 16.000 de vehicule electrice in perioada ianuarie-iulie, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania chineza, cu sediul in provincia Zhejiang, mai produce SUV-uri si camioane, iar luni a raportat o crestere a aproape sase ori a profitului in primul semestru.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si