Fostul director al CFR Călători a fost judecat în primă instanţă la Tribunalul Braşov care l-a condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, pentru şantaj. Decizia a fost contestată atât de inculpaţi, cât şi de procurori, iar Curtea de Apel Braşov a hotărât joi scăderea pedepsei iniţiale la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi de 30.000 de lei, decizia fiind definitivă.



”Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Rădulescu Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută de la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g C. pen. la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g C. pen.. Aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa de 30.000 lei amendă reprezentând 300 zile amendă şi 100 lei pe zi amendă pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prevăzută de art. 323 Cod penal. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului, stabilind un termen de supraveghere de 4 ani “, se arată în sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov.

Totodată, în cazul celor doi complici ai lui Gheorghe Rădulescu, magistraţii au menţinut pedepsele date iniţial, de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.


Ancheta penală în cazul lui Gheorghe Rădulescu şi a altor doi angajaţi ai CFR Braşov a început după ce Ioan Stegaru a reclamat procurorilor că este şantajat.

Potrivit procurorilor DNA, începând cu luna august 2014, Gheorghe Rădulescu, în calitate de director al CFR Braşov (numit la sfârşitul lunii iulie 2014) şi Vasile Secară, beneficiind de ajutorul lui Nicolae Berindean, au efectuat acte de constrângere morală asupra unui angajat al CFR Braşov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov prin care solicita să fie repus
în funcţia de director al CFR Braşov.

Cei trei ar fi urmărit, prin efectuarea acestor constrângeri, ca Gheorghe Rădulescu să-şi păstreze funcţia de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcţie a lui Ioan Stegaru, fostul director al CFR Braşov.

Ancheta penală împotriva lui Gheorghe Rădulescu şi alţi doi angajaţi la CFR Braşov a început după ce Ioan Stegaru a reclamat procurorilor că este şantajat.

În acel moment Ioan Stegaru cerea în instanţă postul de director al CFR Călători Braşov care tocmai fusese ocupat de Gheorghe Rădulescu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si