Un bărbat care a împușcat mortal doi gardieni de închisoare din Missouri în anul 2000 a fost executat marți, după ce guvernatorul și Curtea Supremă a SUA au refuzat să intervină.

Mai mulți jurați din acest caz au cerut o reducere a pedepsei.

Este vorba despre Michael Tisius, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat în 2001 pentru uciderea adjuncţilor şerifului din Randolph County, Jason Acton şi Leon Egley, ambii neînarmaţi, în timpul unei încercări eşuate de a ajuta un fost coleg de celulă să evadeze din închisoare.

Citește și: O femeie a murit și şase persoane au fost rănite într-un schimb de focuri, în Chicago

Deţinutul a fost executat

Tisius a fost executat și declarat mort la ora 18:10, după ce a primit o injecție letală. Până atunci, Curtea Supremă a SUA respinsese două cereri de amânare a execuției luni și alte două marți, potrivit Departamentului Penitenciarelor din Missouri, scrie  news.ro.

Avocaţii lui Tisius au susţinut în petiţiile de amânare că acesta ar trebui să fie scutit de pedeapsa cu moartea, având în vedere că avea 19 ani la momentul crimelor şi că a suferit de deficienţe cerebrale şi boli mintale pe tot parcursul vieţii.

Mesajul șocant din ultimul bilet al deținutului

Avocații lui tisius spun că acesta ar fi fost traumatizat de abuzuri fizice grave și de neglijența în copilărie, ceea ce i-a agravat deficitele cognitive.

Acesta ar fi și motivul pentru care el ar fi fost vulnerabil la manipularea altora. Roy Vance, colegul său de celulă mai mare, l-a convins pe Tisius să accepte planul său de evadare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: „Uitați cum arată nevastă-mea!” Bărbatul care aproape și-a omorât în bătaie angajata este acuzat de tentativă de omor. I-a dat 140 de lovituri cu coada de topor

În biletul scris înainte să moară, Tisius a spus că a încercat să devină un om mai bun și și-a exprimat regretul.

Îmi pare rău.  Şi nu pentru că mă aflu la sfârşit. Ci pentru că îmi pare cu adevărat rău",  a spus el.

FOTO - Ultimul bilet lăsat de un deținut, înainte să fie executat. Mesajul șocant: „Îmi pare rău, și nu pentru că mă aflu la sfârșit”

Ultimul bilet al deținutului

[Sursa foto: Reuters]

Şase foşti juraţi dintre cei 12 care au votat în unanimitate pentru a recomanda pedeapsa cu moartea pentru Tisius la procesul său din 2010 au declarat, ca parte a unei cereri separate de clemenţă, că acum sunt în favoarea sau ar accepta închisoarea pe viaţă în locul pedepsei capitale. Guvernatorul Mike Parson, un republican, a refuzat luni cererea de clemenţă, relatează Reuters.

„Sistemul judiciar din Missouri i-a oferit domnului Tisius un proces corect şi o procedură echitabilă pentru uciderea brutală a doi gardieni de închisoare din Randolph County", a declarat guvernatorul republican într-un comunicat.

Bărbatul a ucis doi gardieni

Bărbatul a fost acuzat de complot cu Tracie Bullington, iubita de atunci a colegului său de celulă, Vance, pentru a-l ajuta pe acesta să evadeze din închisoare după ce Tisius a fost eliberat din penitenciar.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un artist a făcut publică rețeta unui cocktail de droguri care a ucis mai multe vedete. Gabriela Firea: ”S-a mirat că a reușit să trăiască”

El îl cunoscuse pe Vance în timp ce își ispășea pedeapsa pentru încălcarea eliberării condiționate, în urma unui caz de furt minor.

Cei doi gardieni au fost împuşcaţi şi ucişi când tentativa de evadare a eşuat. Bulington şi Vance au fost condamnaţi ulterior la închisoare pe viaţă pentru rolul lor în incident.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si