Fructe nerecomandate pentru gravide

Fructele interzise in timpul sarcinii sunt foarte putine. Restrictiile se refera mai mult la cantitatile de ananas, papaya sau struguri, consumate in timpul sarcinii. Asta inseamna ca nu trebuie sa-ti faci griji daca ai mancat, de pofta, un astfel de fruct. Nimeni nu contesta aportul de vitamine al acestor fructe dar se impune moderatie atunci cand sunt consumate in sarcina pentru ca pot creste temperatura corpului mamei si pot induce travaliul prematur.

Iata de ce sunt cele 4 fructe interzise in timpul nasterii.

Exista dovezi ca in trecut, fructul de papaya era folosit pentru a provoca avorturile. Papaya semicoapta este bogata in latex, de aceea poate declansa contractii uterine.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ananasul este des folosit ca un ajutor digestiv. Acesta poate stimula intestinele sa se miste, astfel pot lua nastere contractiile uterine. Ananasul are toate aceste efecte doar consumat in cantitati mari in primul trimestru de sarcina.

Strugurii trebuie consumati cu prudenta in timpul ultimului trimestru de sarcina deoarece pot ridica temperatura corporala. In plus pot provoca flatulenta si pot creste mobilitatea intestinala.

Fructe nerecomandate pentru gravide

In cazul in care gravida se stie alergica la anumite fructe cu samburi mici, cum ar fi capsunele sau fructele de padure, ar fi bine sa nu manance deloc in sarcina pentru ca simptomele alergiei pot fi mai virulente in timpul sarcinii si bebe poate fi afectat.

Fructele in sarcina nu trebuie ocolite, din contra, trebuie consumate zilnic dar variat si in cantitati moderate. In general restrictiile cu privire la fructe sunt legate de cantitate si se refera la complicatii obisnuite cum ar fi diaree, flatulenta, balonare.

Nu se cunosc cazuri in care fructele, consumate in cantitati normale, sa duca la avort spontan sau sa afecteze fatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si