Un nou val de ninsori puternice și ger este adus de Furtuna Isha, în România. În țară, finalul de săptămână vine cu temperaturi reci. Un episod de iarnă este conturat în nordul, nord-estul și centrul țării, potrivit meteorologilor.

Totodată, este anunțat vânt puternic, care va contribui la accentuarea senzației de frig.

Cum va fi vremea vineri, 26 ianuarie 2024?

În această zi vor fi prezente precipitații slabe în zona de nord, centru și est.

În zona de nord, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță. În partea de est și sud-est vor fi înregistrate ploi.

În regiunea Moldovei și sud-vestul Olteniei, precum și local în Transilvania, vântul va avea rafale de 50-60 km/h. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi resimțite rafale de 80-100 km/h, însoțite de ninsori viscolite.

Maximele temperaturilor vor oscila între 0-9 grade Celsius, iar cele mai scăzute vor fi în Maramureș, Bucovina și estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Munteniei și al Olteniei.

Cum va fi vremea sâmbătă, 27 ianuarie 2024?

Un front atmosferic va traversa țara, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acesta va aduce un val nou de precipitații. În regiunea Maramureșului, Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, ninsorile vor predomina. În alte regiuni vor fi ploi și precipitații mixte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Oltenia, vremea va fi destul de bună, cu temperaturi locale de până la 9-12 grade Celsius. Totuși, în restul țării, nord, centrul, nord-est și sud-est, temperarturile vor fi mai scăzute, între 0-5 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Cea mai geroasă noapte din România. Temperaturile au scăzut până la minus 18 grade, iar gerul a creat probleme în mai multe zone din țară

Cum va fi vremea duminică, 28 ianuarie 2024?

Pe data de 28 ianuarie se vor anunța ninsori slabe în unele zone din estul țării, iar mai târziu doar la munte.

În Oltenia se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi, de până la 10 grade Celsius. În nordul Moldovei și estul Transilvaniei, temperaturile vor fi cuprinse între 0-2 grade Celsius.

În restul țării, temperaturile oscilează între 2 și 7°C.

Citește și: VIDEO- Măturați de Isha, se pregătesc de Jocelyn. Marea Britanie este ținta furtunilor

Presiunea atmosferică va crește de duminică, aducând o vreme mai caldă în prima parte a săptămânii următoare. Potrivit meteoradar.ro, nopțile vor fi reci, dar zilele însorite pentru această perioadă a anului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si